Frederik Frick ærgrer sig, da opgøret til sidst peger mod et nederlag. Frick spilede ellers en stor kamp. Foto: Ole Tradsborg

Frederik Frick ærgrer sig, da opgøret til sidst peger mod et nederlag. Frick spilede ellers en stor kamp. Foto: Ole Tradsborg

Skovshoved storsnublede hjemme

Første matchbold mislykkedes, da det mandag aften blev nederlag til Slagelse på 0-2. Det betyder, at sidste runde lørdag afgør SIFs skæbne i 2. division

Af
Ole Tradsborg

Mandag aften i Skovshoved stod i vild kontrast til lørdagens uvejr. Væk var lyn og torden, som i stedet var afløst af vanvittigt flot og varmt sommervejr. Rammerne var således perfekte for en sejr i afskedsgave fra trænerduoen Gustavsen og Zedler og anfører Simon Bræmer.

Men sådan skulle det desværre ikke gå.

En jævnbyrdig første halvleg startede stille, men også hvor værterne viste mest, uden dog at være rigtige farlige. Og så, bum, ud af ingenting, skete det, der ikke måtte ske. En hurtig Slagelse-omstilling og en perfekt stikning op i banen betød scoring fem minutter før afslutningen på en ellers jævn første halvleg.

De mange scenarier blev nu lystigt diskuteret uden for banen, hvor en pæn flok tilskuere nød den gode aften - men nok også havde sat sig meget op til, at der kunne fejres forbliven i 2. division. Den fest blev der bare aldrig noget af.

Comebacket udeblev

For selv om skovserne kom markant mere fokuserede ud til anden halvleg, så lykkedes det ikke at finde den afgørende pasning eller aflevering. Eller afslutning, for Slagelses-keeperen blev ikke testet denne mandag. Simon Bræmer sled og slæbte, Kasper Kempel stemplede ind, desværre også ret bogstaveligt sidst i opgøret, hvor et par strakte ben sad lige i bentøjet på en modstander.

Simon Bræmer dirigerer. Foto: Ole Tradsborg

Simon Bræmer dirigerer. Foto: Ole Tradsborg

Frederik Frick var også rigtig god denne aften - med mange gode og direkte aktioner mod mål, og han fik også tilkæmpet sig et par frispark uden for feltet. Afslutningerne mod mål i to omgange, var dog intet at skrive hjem om.

Spil mig! Kasper Kempel vil gerne have bolden. Foto: Ole Tradsborg

Spil mig! Kasper Kempel vil gerne have bolden. Foto: Ole Tradsborg

Bedst som man stod i den varme aftensol og så frem til en udligning, var gæsterne på et sjældent besøg i Skovshoveds straffesparksfelt. Og her blev en Slagelse-angriber fejet ned bagfra, og trods appeller om, at der ikke var blevet begået noget strafbart, fløjtede dommeren uden tøven for straffe. Den store chance fra 11 meter-pletten blev dog fornemt reddet af Frederik Mehder der få minutter inden straffesparket også havde afvist et meget nærgående forsøg fra gæsterne.

Til sidst i kampen gik keeper Frederik Mehder med op i angrebet. Han skabte lidt ravage, men fik ikke scoret. Foto: Ole Tradsborg

Til sidst i kampen gik keeper Frederik Mehder med op i angrebet. Han skabte lidt ravage, men fik ikke scoret. Foto: Ole Tradsborg

I en sidste offensiv blev alt nu sendt frem i jagten på udligning, også keeper Frederik Mehder. Men efter lidt ping-pong i feltet blev det kun til en lige ved og næsten-aktion, Omvendt var Slagelsespillerne skarpe, og da chancen efter en ny god omstilling bød sig i dyb overtid, endte det såmænd med en dræbende scoring til 0-2, kampens resultat.

Overlevelsen ikke sikret

Nu er overlevelsesfesten udsat til lørdag, hvor SIF skal til Hillerød. En sejr sikrer endegyldigt overlevelse, men scenarierne er mange. Og snubler Skovshoved igen, eller opnår blot uafgjort, skal klubben samtidig håbe på, at FC Sydvest ikke vinder, og at Odder og Dalum samtidig ikke også opnår mindst uafgjort. For så bliver Skovshoved sorteper.

Sidste runde i nedrykningsspillet afvikles lørdag med kickoff kl. 14. Her kunne Skovshoveds stadionspeaker høres med opfordringer om, at mange lokale tager turen med og støtter overlevelseskampen. Og det kan der nok være brug for, i en lidt for nervepirrende afslutning for Skovshoveds fodbold-flagskib.

Publiceret 18 June 2019 15:01