Den 27. juli går det løs på Charlottenlund Travbane, hvor Malthe Oliver Arp fra Charlottenlund spås gode chancer for at tage mesterskabet. Foto: PR

Den 27. juli går det løs på Charlottenlund Travbane, hvor Malthe Oliver Arp fra Charlottenlund spås gode chancer for at tage mesterskabet. Foto: PR

16-årige Malthe fra Charlottenlund spås gode chancer for at vinde DM i ponytrav

Malthe Oliver Arp fra Charlottenlund, der er tilknyttet Charlottenlund Travbane, deltager i DM i ponytrav 27. juli på hjemmebane. Nu vil travsporten have flere unge til at vælge hestene frem for andre sportsgrene.

Malthe Oliver Arp drager 27. juli til Charlottenlund Travbane for sammen med en række andre unge ponykuske at deltage i DM i Ponytrav 2019.

Malthe Oliver Arp stiller op i kategorien med ponyheste under 128 centimeter, og han spås gode chancer for at vinde DM-titlen.

"Selve deltagelsen til DM er jo det, man som ponykusk ser op til, det er dagen, hvor der kommer folk fra alle klubber i landet til en god sportslig dag. Vigtigst af alt er selve sammenholdet på dagen, hvor alle bliver rystet sammen og skal hygge. Hvis man ser på mine chancer i løbet, så må det være en god trio chance med HS Didi li Pom. Ellers forventer jeg mig bare en kanonfed dag," siger 16-årige Malthe, der til daglig er tilknyttet Charlottenlund Travbane, i en pressemeddelelse.

DM i ponytrav bliver afgjort i fem klasser, hvor ponyerne er inddelt i højder fra under 100 centimeter til under 135 centimeter. I alt er 45 kuske kvalificeret med deres heste.

Vil tiltrække unge

Claus Juncker fra Dansk Hestevæddeløb glæder sig på tærsklen til årets DM i Ponytrav sig over, at man i stadig stigende grad lykkes med at tiltrække børn og unge til ponysporten.

Med væddeløbsbanernes øgede lokale indsats og en forbedret ungdomsstruktur er forventningen, at flere børn og unge også i fremtiden vil få øjnene op for, hvad der gør ponysporten så speciel.

"Fordi sporten er så fokuseret på samarbejdet mellem kusk og pony, giver det en anderledes oplevelse, og kræver et andet kompetencesæt end holdsport og individuelle sportsgrene. Mange børn og unge vokser med det ansvar, de oplever i det indbyrdes afhængighedsforhold med en pony," forklarer Claus Juncker i pressemeddelelsen.

Ponysporten er ifølge Claus Juncker for alle børn og unge. Og især for dem, der går op i en sport, hvor forberedelser og træning betyder lige så meget som selve løbene.

"Der er rigtig mange, der finder et specielt sammenhold og får øget selvtillid, når de arbejder med ponyer eller heste. Der bliver ofte skabt et helt særligt bånd, hvor det er afgørende at have et velfungerende samarbejde og en god hverdag, hvis det hele skal gå op i en højere enhed, når det kulminerer i et stævne som DM i Ponytrav," fortæller han. jbl

Publiceret 26 July 2019 11:07