Selv om målmand Mehder var klart bedste SIF-spiller, så løb Sebastian Elvang med titlen som runner-up i sin hjemkomstkamp. Elvang spillede en meget fin kamp og havde et par behjertede forsøg på mål. Han blev også grundigt passet op af gæsterne, som her omringer ham. Foto: Ole Tradsborg

Selv om målmand Mehder var klart bedste SIF-spiller, så løb Sebastian Elvang med titlen som runner-up i sin hjemkomstkamp. Elvang spillede en meget fin kamp og havde et par behjertede forsøg på mål. Han blev også grundigt passet op af gæsterne, som her omringer ham. Foto: Ole Tradsborg

Skovshoved kæmpede, men Helsingør hev sejren hjem

Det blev nederlag på 0-1 i premiererunden, hvor Claus Larsen første gang stod i spidsen for Skovshoved. Frederik Mehder stod en brandkamp i SIF-buret, men blev overlistet en enkelt, skæbnesvanger gang

Af
Ole Tradsborg

Der var høj sol, stemning og fadøl i fustage-vis, da Skovshoved åbnede en ny sæson. Og selv om det var storfavoritterene fra Helsingør, et mandskab, der for få sæsoner lå i Superligaen, der kom på besøg, virkede skovserne ikke specielt benovede.

Og faktisk spillede hjemmeholdet bedst i starten af opgøret, hvor det dog også var tydeligt, at begge hold skulle 'finde sig selv' - begge har sagt goddag og farvel til flere spillere.

En af dagens meget iøjnefaldende spillere i Skovshoved var hjemvendte Sebastian Elvang, der i en kort periode prøvede lykken hos netop dagens modstander. Elvang spillede en meget fornuftig kamp og kunne med lidt held have 'stjålet' et point ud af opgøret.

Mesterlige Mehder

Elvang og resten af markspillerne var dog ikke de mest markante, den titel scorede målmand Frederik Mehder, der stod en vanvittig kamp.

I første halvleg alene opgav Villabyernes udsendte at tælle, hvor mange store chancer, han tog sig af. Det var mange! Man fornemmede, at han kunne blive dagens mand i Skovshoved-skysovs, men desværre gik det ikke sådan for ham og de mange hårdtarbejdende skovsere.

Det skal retfærdigvis siges, at gæsterne fra Helsingør var de klart mest toneangivende offensivt, mens Skovshoved forsøgte at lukrere lidt på omstillinger. Det blev til et par forsøg i første halvleg, hvor bl.a. Sebastian Elvang fyrede kanonen af en enkelt gang - men også over mål.

0-0 ved pausen var derfor en fjer i hatten for Larsens tropper, der gik fokuserede - men også defensivt - til anden halvleg. Og som resten af kampen forløb, blev det mere og mere svært at se, hvordan SIF skulle vise sig ordentligt offensivt frem.

Efter en times spil kom så dødsstødet til hjemmeholdet. En situation, der ikke burde være blevet farlig, og hvor bolden for længst burde være clearet, endte til sidst i hovedet på gæsternes Nicolas Mortensen, som dirigerede bolden ind med hovedet.

Mehder halvklarede endda forsøget, men kunne ikke holde bolden fra at hoppe det sidste stykke over stregen. Det medførte stor jubel blandt den store supporterskare fra Sundbyen og tilsvarende tavshed blandt hjemmeholdets fans.

De, som holdt med SIF, havde nok også set skriften på væggen, nemlig nederlag, men samtidig håbede de på 0-0 hvilket havde været lig med en lille SIF-sejr.

Det var tæt på 0-2 i et par omgange, men til sidst kunne Sebastian Elvang såmænd have scoret i sin hjemkomst-kamp, og hans dommedagsskud havde også fortjent en bedre skæbne. Skuddet havde nemlig retning mod - og i - mål, men blev lige akkurat ramt af en forsvarsspiller på vej i mål, og så endte det med den ventede favoritsejr.

Men Claus Larsen og hans tropper fik en fin debut. Med det gode, sikre pasningsspil bliver holdet svært at slå.

Omvendt savnedes offensiv power. Savnet af Simon Bræmer bliver mærkbart; især bevægelighed bliver en mangelvare.

Publiceret 05 August 2019 17:28