Der blev gået til stålet i Jægersborg tirsdag aften, hvor de lokale JB'ere tog imod naboerne fra HIK. Det endte 1-2 efter 120 minutters fortættet pokaldrama. Foto: Ole Tradsborg

Der blev gået til stålet i Jægersborg tirsdag aften, hvor de lokale JB'ere tog imod naboerne fra HIK. Det endte 1-2 efter 120 minutters fortættet pokaldrama. Foto: Ole Tradsborg

120 minutters pokalfight, da HIK vandt i Jægersborg

Det blev det håbede drama med pokalfight, overtid og også en udvisning, da Jægersborg tog imod HIK. Trods en mand i undertal sejrede HIK

Af
Ole Tradsborg

Jægersborg ligger til dagligt i Serie 1, og HIK spiller i 2. division. Tirsdag aften kunne man dog ikke se, at de to hold ligger tabelmæssigt noget fra hinanden på en aften, hvor rammerne til pokalbold i Sydbank Pokalens første runde tog sig ud på smukkeste vis på det lille Jægersborg-anlæg.

Og som det ofte går, når der er pokalbold på programmet, så kan lillebror godt lege med. Vel kom favoritterne fra HIK foran efter 36 minutter, hvor det blev 0-1 ved Younes Feifel. Jægersborg havde dog i første halvleg også muligheden for udligning, men en stor chance blev misbrugt, og derfor var 0-1 også pauseresultatet.

Jægersborg-holdet havde ikke tænkt sig at lægge sig ned, men havde svært ved at producere den helt store chance. Men de blev hjulpet, da Isak Tånnander fik marchorde med omtrent et kvarter tilbage at spille. Den chance ville JB ikke lade gå fra sig, og de lagde nu et mere og mere kontant tryk på HIK's bagerste geledder.

Bare fem minutter efter udvisningen gav satsningen pote, da det blev 1-1 ved forsvarsspilleren 'Niller', som Niels-Mouritz Ramsgaard Eisenhardt blot kaldes i folkemunde på Jægersborg-kanten. Han gik med frem og fik sat en god afslutning mod mål, som lige akkurat kilede sig vej forbi venner og fjender.

Målet gav i den grad hjemmeholdet tro på tingene, og godt opildnet af publikum satte de nu turboen til i håbet om at få lukket opgøret til egen fordel.

Det blev meget nærgående efter udligningen, men trods optræk til et par store lige ved og næsten-afslutninger, manglede den sidste præcision - i takt med at krampen i benene satte sine tydelige spor flere steder i JB-lejren.

Forlængelse med HIK i teten

Da dommertrioen blæste i gang til de sidste ekstra 30 minutter, var det dog pludselig markant HIK i førersædet. De havde fundet ny energi i den korte drikkepause, og pludselig var det dem, der kunne det hele. Angreb på angreb skyllede nu mod Jægersborgs målmand Lui Holm Nielsen, som stod en fin kamp i samtlige 120 minutter.

Men han måtte dog kapitulere kort ind i den forlængede spilletid, hvor Julius Lip scorede det, der viste sig kampafgørende. Herefter havde HIK-mandskabet store chancer, og flere gange var Julius Lip indblandet. Det gav ydermere flere store chancer til anfører Jonas Hebo Rasmussen, der især i slutningen af 'tredje' halvleg sparkede meget skævt til en sukkerbold, faktisk så skævt, at bolden røg ud til indkast.

De sidste 15 minutter foregik i et flot tempo, men mere og mere tydeligt var det nu, at JB var brugt op og reelt ikke havde chancen, der kunne have givet en ekstrabonus i form af straffesparkskonkurrence.

Dermed sluttede JB's pokaleventyr, mens HIK dribler videre i denne. Men begge mandskaber skal have stor ros for masser af seværdig fodbold, syngende tacklinger og mange gode detaljer, som var et sandt pokaldrama værdig.

Publiceret 08 August 2019 14:44