HIK jubler efter den ene af deres scoringer. Foto: Ole Tradsborg

HIK jubler efter den ene af deres scoringer. Foto: Ole Tradsborg

HIK vandt halvtamt lokalderby

HIK og Skovshoved tørnede onsdag aften sammen, og det endte med 2-0 til Hellerup-holdet efter en chancefattig kamp

Af
Ole Tradsborg

Der var pænt besøgt på Gentofte Sportspark onsdag aften, hvor HIK og Skovshoved tørnede sammen. Der var da også lagt op til et brag mellem de to hold, der inden opgøret begge var noteret for tre point. Men kampen igennem sås det tydeligt, at begge hold havde enorm respekt for modstanderen. Dog ikke lige i starten, hvor HIK efter bare 1:43 kom foran.

Det skete efter passivitet i de bagerste SIF-geledder, som Julius Lip knivskarpt udnyttede og afsluttede med at lobbe bolden over en fremstormende Frederik Mehder, skovsernes målmand.

Det var selvfølgelig en kæmpe spand kold vand i hovedet på de blåblusede gæster, som dog gradvist forsøgte at arbejde sig ind i kampen igen. Det skete ikke helhjertet, så det blev kun til et par halve chancer til ’2 meter-manden’ John Frederiksen, der kun fik sendt hovedstød uden præcision og kraft mod HIK-målet.

SIK kommer til en chance. Foto: Ole Tradsborg

SIK kommer til en chance. Foto: Ole Tradsborg

Ondt blev værre for SIF midtvejs i halvlegen, hvor en HIK’er og SIF's Frederik Kragh knaldede hovederne sammen på grænsen til SIF's straffesparksfelt. Det betød over et kvarters afbrydelse af kampen, samtidig med at Frederik Kragh blev transporteret til Herlev Hospital med det, der tydede på en alvorlig hovedskade.

SIF's Frederik Kragh måtte bæres fra banen med det, der lignede en alvorlig hovedskade. Foto: Ole Tradsborg

SIF's Frederik Kragh måtte bæres fra banen med det, der lignede en alvorlig hovedskade. Foto: Ole Tradsborg

I forvejen døjer skovsernes Oliver Hansen med alvorlige følger efter en tilsvarende skade, så det er desværre noget, man kender alt for godt til i Skovshoveds lejr.

Efter den lange afbrydelse, som i den grad lagde en dæmper på løjerne, skete der lidt igen. HIK havde en kæmpechance for dobling af scoren, netop da spillet blev genoptaget, men chancen blev klaret i sidste øjeblik.

I den meget lange halvlegs sidste minut havde John Frederiksen en afslutning på mål, men hans skud savnede saft og kraft.

Hov, hvor er bolden henne. Foto: Ole Tradsborg

Hov, hvor er bolden henne. Foto: Ole Tradsborg

Anden halvleg blev mildest talt en ørkenvandring, og selv om SIF havde bolden meget, skete der stort set intet offensivt.

Det var først få minutter før tid, der skete noget. Det var, da HIK's Younes Feifel slog sejren fast, da han gjorde det til 2-0.

HIK møder næste gang BK Frem på udebane lørdag kl. 14, mens Skovshoved hjemme kl. 15 tager imod Holbæk.

Publiceret 22 August 2019 17:28