Journalist og forfatter Michael Enggaard er ugens læser. Foto: Robin Skjoldborg
Journalist og forfatter Michael Enggaard er ugens læser. Foto: Robin Skjoldborg
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ugens Læser: “Jeg kan godt lide socialrealisme”

Michael Enggaard, 46 år, forfatter til 'Svækling' og journalist på Jyllands-Posten i København.

Hvilken roman har du sidst læst?

“Jeg er i gang med 'Feast of Snakes' af Harry Crews, en amerikansk forfatter, som desværre døde for fem år siden. Han skriver i en genre, nogle kalder 'grit lit' eller 'southern gothic'. Det er råt, men utrolig morsomt på samme tid. Jeg opdagede ham, fordi Donald Ray Pollock, en af mine favoritter, har anbefalet ham. Sidste afsluttede roman er Michael Connellys 'Two Kinds of Truth', den seneste krimi i Bosch-serien.”

Hvem er din favoritforfatter?

“Sådan noget kan jo skifte afhængig af, hvilken tid på dagen, man bliver spurgt. Hvis jeg kun må vælge én, bliver det Tove Ditlevsen. For hendes sprog og totale blottelser.”

Hvad er din favoritgenre?

“Jeg kan godt lide socialrealisme, men der skal være noget galskab iblandet. Hvis det kun er synd og forfærdeligt, interesserer det mig ikke.”

Har du nogensinde opgivet en bog?

“Masser af gange. Det er faktisk noget, jeg bevidst har øvet mig i. Alt for mange gange har en kedelig bog blokeret for anden læsning, fordi jeg altid har følt en pligt til at læse færdig, men ikke rigtig gad. Nu bruger jeg bøger mere for at komme i kontakt med mest muligt materiale.”

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?

“Jeg har selv været for længe om at lære Helle Helles bøger at kende. Jeg troede, at de var noget helt andet, fordi hun ligner en grevinde på billeder med den altid blottede skulder. Jeg læste 'Rødby-Puttgarden' i år og synes, at den er genial. Varm, sjov og med en fantastisk præcision i sproget.”

Publiceret: 07. December 2017 19:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Villabyerne