Forfatteren Tine Høeg er denne uges læser.
Forfatteren Tine Høeg er denne uges læser.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ugens læser: “Jeg øver mig i at være en lidt mere stædig læser”

Tine Høeg, 32 år, forfatter

Hvilken roman har du sidst læst?

“Jeg er altid i gang med at læse flere bøger på samme tid, ligesom jeg også godt kan lide at skrive på flere ting samtidig (og så opdager jeg undervejs, at det hele alligevel hænger sammen). Lige nu læser jeg Vita Andersens 'Indigo' og Merethe Lindstrøms 'Dage i stilhedens historie'.”

Hvem er din favoritforfatter?

“Umuligt at vælge kun én, og det skifter også lidt. Lige nu er jeg glad for Judith Hermann, Tove Ditlevsen og Amalie Smith (jeg genlæste for nylig hendes debut 'De næste 5000 dage', og jeg havde helt glemt, hvor god den er). Og Helle Helle vender jeg altid tilbage til. Jeg kan næsten ikke vente på, at hendes nye roman 'de' udkommer her til foråret.”

Hvad er din favoritgenre?

“Hm. Jeg kan lide fortællinger, jeg kan lide klart og smukt sprog, og det kan man finde mange steder og på mange måder. Jeg er ikke så interesseret i genrebetegnelser. Jeg er begyndt at læse mere dramatik, end jeg før har gjort, og det er fedt. Jeg vil gerne tale for, at dramatik også skal læses.”

Har du nogensinde opgivet en bog?

“Ja, det har jeg. Jeg øver mig i at være en lidt mere stædig læser.”

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?

“Rasmus Nikolajsens 'Tilbage til unaturen'. Det er en lille, genial digtsamling, som er smuk og melankolsk og utroligt sjov.”

Publiceret: 07. Marts 2018 20:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Villabyerne