Ugens læser er den 28-årige forfatter Caroline Albertine Minor. Pressefoto
Ugens læser er den 28-årige forfatter Caroline Albertine Minor. Pressefoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ugens Læser: Caroline Albertine Minor

Ugens læser er Caroline Albertine Minor, 28 år og forfatter.

Hvilken roman har du sidst læst?

“Den seneste roman, jeg læste ,var Zadie Smith's 'Swingtime'. Emnet er så vigtigt, jeg beundrer hendes forfatterskab og havde høje forventninger til romanen. Jeg er ikke sikker på, at de blev indfriet.

Den sidste bog, jeg læste var 'The White Album', en samling af Joan Didion's essays. Jeg har tidligere læst 'Blue Nights' og 'The Year of Magical Thinking', der handler om tabet af henholdsvis hendes datter og mand, så det var interessant at læse hendes tanker om f.eks. 'Vand' og Doris Lessings forfatterskab. Uanset emnet, skriver hun præcist og følelsesfuldt, aldrig sentimentalt.”

Hvem er din favoritforfatter?

“Alice Munro. Fordi hendes skrift er på samme tid afdæmpet og radikal, og så kan hun noget med tid. Det kræver overskud at springe og klippe i den, som hun gør. Og en god fornemmelse for, hvor meget fortid de forskellige karakterer hver især kan bære, uden at historien kæntrer.”

Hvad er din favoritgenre?

“I øjeblikket er jeg gladest for forvoksede noveller og korte romaner. Digte gør mig sært utålmodig, så dem burde jeg nok læse nogle flere af. Er det ikke ofte sådan?”

Har du nogensinde opgivet en bog?

“Masser. Sådan må det nødvendigvis være, jeg tvinger heller ikke min søn til at spise op. Indimellem opfordrer jeg ham dog til det.”

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?

“Jeg har før anbefalet Judith Hermann, og gør det igen. I hendes seneste novellesamling 'Lettipark' er der i mange af fortællingerne en anelsesfuld religiøsitet på spil. Bortset fra i en enkelt, hvor Gud – meget lidt anelsesfuldt, men simpelthen – dukker op bag en mands ryg: 'tavs og fyndig, i hyacinternes dybe blå'.

Derudover vil jeg nævne Ali Smith's 'How to be Both' og 'Kvinden ved havet' af Hiromi Kawakami. Begge bøger giver mig på en gang lyst til at skrive og lyst til at give op, fordi det aldrig bliver lige så godt. De hæver barren.”

Ugens læser er den 28-årige forfatter Caroline Albertine Minor. Pressefoto
Ugens læser er den 28-årige forfatter Caroline Albertine Minor. Pressefoto
Publiceret: 06. Marts 2017 08:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt