Troels M. Palshof er ugens læser. Foto: Franne Voigt
Troels M. Palshof er ugens læser. Foto: Franne Voigt
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ugens læser: "Mange gange har læsere en forudfattet mening om en bog baseret på, hvilken genre den angiveligt skulle tilhøre. Det giver ikke nødvendigvis den bedste læseoplevelse."

Troels M. Palshof, 39 år, forfatter af Sommerfugleklanen - Pavens Yndling

Hvilken roman har du sidst læst?

”Jeg er netop i gang med ‘Jeg er pilgrim' af Terry Hayes og er indtil videre godt underholdt. Som spændingsroman er den godt skruet sammen efter kunstens alle regler, men formår alligevel at føles original og ny.”

Hvem er din favoritforfatter?

”Det er svært at svare på, jeg har flere. Men bliver nødt til at nævne Troels Kløvedal, som jeg er opkaldt efter, har en speciel plads i mit hjerte. Jeg havde stor glæde af hans bøger som ung mand og ser frem til at snart at gå i gang med at læse ‘Alle mine morgener på jorden'.”

Hvad er din favoritgenre?

”Mange gange har læsere en forudfattet mening om en bog baseret på, hvilken genre den angiveligt skulle tilhøre. Det giver ikke nødvendigvis den bedste læseoplevelse og kan også holde læsere væk fra en bog, fordi den er placeret i en genre, de ikke normalt bryder sig om. Derfor ville jeg ønske, at både læsere og forlag var mindre låste i det at placere bøger i genre og give forfattere mere frihed til at udfolde deres kreativitet og originalitet udenfor en låst “genreramme”. Mit ønske som forfatter er først og fremmest at fortælle en god historie uafhængigt af, om den opfylder samtlige kriterier for den ene eller anden genre.”

Har du nogensinde opgivet en bog?

”Ja, det sker en gang imellem. Jeg plejer at give de fleste bøger en ærlig chance, men hvis jeg ikke er grebet efter de første hundrede sider, opgiver jeg uden dårlig samvittighed. ”

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?

”‘Afvigerne' af Malcolm Gladwell en fantastisk fortælling om, hvorfor nogle formår at få umådeligt meget ud af deres liv, og om de tilfældigheder og prøvelser, som de formår at overkomme. Meget inspirerende og motiverende læsning.”

Publiceret: 08. Januar 2018 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Villabyerne

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt