Hygge med kollegaerne i pausen er en vigtig forudsætning for at få energi til arbejdet, siger ekspert. Foto: Colourbox
Hygge med kollegaerne i pausen er en vigtig forudsætning for at få energi til arbejdet, siger ekspert. Foto: Colourbox
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Vi keder os i frokostpausen

Knap hver anden synes, at kollegers snak over frokosten er kedelig. Det kan have konsekvenser, mener en ekspert

Af Maren Urban Swart
mas@sondagsavisen.dk

Glæder du til frokostpausen, fordi du higer efter at sladre om chefen, diskutere, hvad du har set i tv, eller noget helt tredje, er det ikke sikkert, at din kollega gør det samme. I en undersøgelse, som YouGov har lavet for Metroxpress, svarer 46 procent, at samtalerne med kollegaerne i frokostpausen keder dem.

Vælger ikke selv selskabet

At så stor en andel ikke forbinder frokostpausen med lutter fryd, skyldes ifølge Torben Bechmann Jensen, socialpsykolog på Institut for Psykologi på Københavns Universitet, at vi ikke selv vælger, hvem vi ender til bords med.

“Flere og flere er presset ud i nogle frokostpauser, der er tilrettelagt og organiseret, så man ikke selv vælger, hvem man holder pause med,” forklarer han til Metroxpress.

At folk keder sig, sætter ikke kun et præg på, hvad man forbinder frokostpausen med, det kan også påvirke ens indsats på jobbet, forklarer Torben Bechmann Jensen.

Hygge giver energi

“Hvis du keder dig i frokostpausen, hygger du dig ikke. Hygge er en vigtig forudsætning for at få energi. Hvis du ikke har energi, er du ikke effektiv på arbejdet,” forklarer han til Metroxpress.

Publiceret: 12. Februar 2017 11:30
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere