Gentoftes U16-piger jubler efter matchbolden i DM-finalen mod DHV Odense, hvor det blev til DM-guld til pigerne. Foto: Kim Leerskov.
Gentoftes U16-piger jubler efter matchbolden i DM-finalen mod DHV Odense, hvor det blev til DM-guld til pigerne. Foto: Kim Leerskov.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Volley-piger scorede DM-guld

Gentofte fik guld og sølv for U16 ved DM i Odense

Gentofte Volley kan fejre to DM-guld i denne sæson, der i øvrigt også er klubbens 25 års jubilæum.

U21-herreholdet har allerede vundet DM i år, og i Odense gjorde U16-pigerne dem kunsten efter. U16-drengene fik i øvrigt DM-sølv.

U16-pigerne gjorde rent bord i den indledende pulje med lutter 2-0 sejre. De var forholdsvis store mod Ishøj, Vrå og DHV Odense, mens det var meget tæt mod Lyngby-Gladsaxe, hvor det blev 25-23 i begge sæt.

Igen i semifinalen stod naboklubben Lyngby-Gladsaxe på den anden side af nettet. Det blev en særdeles spændende affære, der måtte ud i tredje og afgørende sæt. Gentofte-pigerne var dog bedst, da det gjaldt til sidst (25-20, 16-25, 15-10).

Herefter var pigerne finaleklar til endnu et møde med DHV Odense. Pigerne spillede overbevisende og vandt en storsejr med 25-15, 25-21. Gentoftes Sofia Bisgaard fik den ære at komme på DM-stævnets Dream Team.

“Jeg er meget imponeret over pigerne. Selv om det er min fjerde DM-titel på fire år med klubbens dameungdom bliver det aldrig en vane. Æren ligger ikke mindst hos pigernes andre trænere i det daglige, Jørgen Ulriksen og Troels Lavritsen,” siger Gentoftes cheftræner Bo Møllegaard om pigernes indsats.

U16-drengene var suveræne i samtlige kampe før selve DM-finalen. Puljekampene vandt drengene kæmpestort i alle sæt mod Sydvest Volley, Grøndal EV, Rødovre-Ishøj og DHV Odense.

I semifinalen knuste drengene DHV Odense med 25-17, 25-16. Herefter var de finaleklar til mødet med VK Vestsjælland. Trods sejr på 25-21 i første sæt kunne drengene ikke gøre pigerne kunststykket efter. Vestsjællænderne vandt de to næste sæt med 25-20 og 15-11.

Drengene fik til gengæld flere pladser på Dream Team end pigerne. Hele fire pladser. Malthe Karhula Lauridsen kom med som hæver, Bertram Rygaard-Rasmussen som kantspiller, Alfred Pontoppidan som centerspiller og Ludwig Lønstrup-Kliim som libero.vik

Publiceret: 06. Juni 2017 15:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt