En bilist blev forleden dømt for at køre 163 kilometer i timen på Hillerødmotorvejens Forlængelse. Arkivfoto

Rigtig mange bilister kørte alt for stærkt, da Nordsjællands Politi forleden gennemførte en stor fartkontrol. Arkivfoto

På 24 timer røg 770 fartsyndere i fælden

I løbet af ét døgns hastighedskontrol snuppede politiet 770 bilister, der kørte for stærkt på blandt andet Helsingørmotorvejen

770 bilister blev taget for at trykke for hårdt på speederen, da Nordsjællands Politi i midten af sidste uge gennemførte en 24 timer lang hastighedskontrol på 15 forskellige lokationer, heriblandt på Helsingørmotorvejen.

153 af de 770 kan forvente et klip i kørekortet, da de kørte mere end 30 procent for stærkt, oplyser politiet. Yderligere 13 står til betinget frakendelse af kørekortet, da deres hastighed blev målt til mere end 60 procent over hastighedsbegrænsningen eller over 150 km/t.

"Det er aldeles uacceptabelt, at så mange bilister kører for stærkt, når hastighed netop er en af de største årsager til færdselsuheld. Hastighedsbegrænsningerne er til af en grund, og det er dybt bekymrende, at bilisterne ikke overvejer, at de udsætter både dem selv og andre for unødig livsfare, hver gang de kører for hurtigt," lyder det fra Leder af Operativ Færdselssektion i Nordsjællands Politi, politikommissær Nick Gall i en pressemeddelelse.

Fartkontrollen var en del af det europæiske færdselspolitisamarbejde, som i sidste uge havde et særligt fokus på hastighedsovertrædelser.

shp

Publiceret 10 April 2019 23:39