Foto af tyvekoster udgivet af Nordsjællands Politi på Twitter

Foto af tyvekoster udgivet af Nordsjællands Politi på Twitter

Er dit BMW- eller Mercedes-rat blevet stjålet i nat?

Politiet efterlyser ejerne af to bil-rat og tennisketchere stjålet fra biler i Hellerup omkring Henningsens Allé.

To udenlandske mænd på henholdsvis 21 og 26 år blev klokken 03.30 natten til onsdag anholdt ved en bil på Henningsens Allé.

Det oplyser Nordsjællands Politi.

Politiet skriver på Twitter, hvor billedet også stammer fra:

"De var i besiddelse af disse koster, og nu vil vi gerne i kontakt med de "ratte" ejere, som formentlig holdt parkeret nær Henningsens Alle. Kan du genkende kosterne, vil vi meget gerne høre fra dig på 114".

På Facebook kan man desuden læse hele politiets beretning om anholdelserne:

"Da vi var på arbejde i nat, observerede vi en bil, som blev parkeret på Henningsens Alle i Hellerup," fortæller politiet:

Omklædning i bilen

"Det i sig selv er jo ikke særlig mistænkeligt, men vi kunne se, at der i bilen sad to mænd, som efter vores opfattelse havde en noget lusket adfærd. De sad nemlig og klædte om i bilen, inden de steg ud og forlod bilen med umiddelbart tomme tasker på ryggen mod et stisystem, hvor vi ikke længere kunne se dem."

Og her skriver politiet så, at det begyndte at "rykke i den berømte politinæse":

"For hvad skulle de mon i omklædt tilstand og med tasker på ryggen på den tid af døgnet? Det ville vi gerne tale med dem om, men inden vi fik fat i de to, var de forduftet fra området," beretter politiet på Facebook og fortsætter:

Vi ledte på de omkringliggende veje, men stødte desværre ikke på de to luskede mænd. Heldigvis vidste vi jo, hvor de havde parkeret deres bil, og vores instinkt sagde os, at det kunne være en god idé at gå tilbage til udgangspunktet og simpelthen vente på, at de to kom tilbage."

Indbrudsværktøj og handsker

Det viste sig at være en god beslutning, skriver politiet:

"Et par timer senere kom de to mænd nemlig retur, og vi valgte straks at tage kontakt til dem. På de to fandt vi både indbrudsværktøj og handsker, hvilket styrkede vores mistanke til dem yderligere."

Og så var mændenes tasker ikke længere tomme:

Har du mistet rat og ketchere?

"I taskerne fandt vi udover blandt andet tennisketsjere og tennisbolde også tre bilrat fra henholdsvis en BMW og to Mercedes’er samt navigationsudstyr til en BMW."

Nordsjællands Politi efterlyser derfor nu ejerne af kosterne:

"Holdt du parkeret nær Henningsens Alle i nat, og mangler du nu et rat eller navigationsanlæg i din bil, vil vi meget gerne høre fra dig på telefon 114. Det samme gælder, hvis du kan genkende de andre koster på billederne."

De anholdte er blevet sigtet for tyveri, og fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Lyngby i dag, onsdag med henblik på varetægtsfængsling, skriver Nordsjællands Politi.

shp/grb

Publiceret 30 October 2019 10:54