DEBAT: Minimumsnormeringer nu

Af
Jeanne Toxværd (EL),

kommunalbestyrelsesmedlem

debat Det klinger hult at høre forskellige landspolitikere råbe op om minimumsnormeringer i daginstitutionerne, når deres lokale politikere stemmer for besparelser - i daginstitutionerne.

Her i Gentofte har SF, Radikale, Socialdemokraterne, Venstre og Konservative lige vedtaget et budget for 2020, hvor der skal spares over seks millioner kroner.

Enhedslisten fremlagde et budgetforslag, der viste, at der var plads i budgettet til at tilføre 10 millioner kroner til kommunens daginstitutioner. Det ville give plads til flere pædagoger i ydertimerne og mere nærvær til vores børn gennem hele dagen.

Det pædagogiske personale i Gentofte er fantastiske og gør alt det bedste, de kan, for at sikre børnene en tryg dagligdag. Det er os politikere, der skal sørge for, at der er personale nok, så personalet kan udføre kerneopgaven i daginstitutionerne.

Det er skuffende, at SF, Radikale og Socialdemokraterne i Gentofte Kommune sidder på hænderne og ikke har politisk mod til at stemme anderledes end de Konservative med en begrundelse om at vente på et udspil fra regeringen.

Barndommen er så kort og voksenlivet så langt!

Det kræver handling nu og ikke om flere år. Andre kommuner har haft modet til at indføre minimumsnormeringer og det endda kommuner med en ringere økonomi end vores. Vi har midlerne - Enhedslisten fandt dem.

De første år af et barns liv har så stor betydning for skolegang, uddannelse og et sundt voksenliv. Enhedslis-ten kæmper ikke kun for minimumsnormeringer, når der er valgkamp. Enhedslisten mener det, når vi siger: Minimumsnormeringer nu!

Husk den landsdækkende demonstration for minimumsnormeringer #HvorErDerEnVoksen 22.november.

Publiceret 20 November 2019 17:00