1. december skal det store juletræ foran Gentofte Rådhus tændes. Pressefoto

1. december skal det store juletræ foran Gentofte Rådhus tændes. Pressefoto

Tænd rådhusets juletræ sammen med julemanden

1. december er der juletræstænding på Gentofte Rådhus

Jul Det er julemanden, der gør det. Men det er samtidig os alle sammen.

Det bliver både festligt og traditionsrigt, når det store juletræ atter skal tændes og sprede lys over Gentofte Rådhus' forplads 1. december klokken 15. Lions Club Hellerup sælger gløgg, æbleskiver og lodder fra deres tombola til fordel for deres almennyttige arbejde.

I rådhusets kantine byder Integrationsrådet velkommen i deres juleværksted, hvor glanspapiret ligger klar til at blive til julehjerter og kræmmerhuse, og for børnene vil der være underholdning. Rådhushallen danner ramme om Musikskolens store julekoncert.

Sådan har det været flere år i træk. Bag juletræstændingen står Gentofte Kommune, Gentofte Brandmuseum, Lions Club Hellerup, Integrationsrådet og Gentofte Musikskole, som altså i fællesskab sparket julen i gang.

Julehjerter hjælper

Når Gentoftes Integrationsråd inviterer til juleklip, så er det for hyggens skyld – men det gør også godt for en masse andre ting. Integrationsrådet skaber hvert år aktiviteter, som har til formål at samle os: At fremme dialogen mellem nye og ’gamle’ borgere og sikre, at man føler sig velkommen i Gentofte. Så også i juleværkstedet handler det om fællesskab.

I løbet af et år spiller børn og unge fra Gentofte Musikskole mange koncerter, men helt særligt er det, når julekoncerten samler over 180 elever på den store scene i rådhushallen. Op til koncerten har eleverne øvet sammen: Både i de eksisterende sammenspilsgrupper, men også i nye sammenspilsgrupper dannet særligt til anledningen.

”Hele koncerten er bygget op om, at eleverne skal opleve det at indgå i et større musikfællesskab på tværs af alder, musikalsk niveau og instrumentalgrupper,” fortæller Lars Henning Jensen, souschef i Musikskolen.

Det er gratis at deltage, og alle er velkommen.

kapp

Publiceret 25 November 2019 13:15