4. december kan man komme tæt på 'Stormfulde højder'.

4. december kan man komme tæt på 'Stormfulde højder'.

Stormfulde højder på biblioteket

Kom med litteraturformidler ind i romanen og filmen, hvor både vejret og kærlighedsforholdet mellem Catherine og Heathcliff er mørkt og voldsomt, stormfuldt og uforsonligt

Onsdag 4. december kl. 17-19.45 kan man på Gentofte Hovedbibliotek komme bag om bogen bag filmen - Emily Brontës 'Stormfulde højder'.

"Jeg havde egentlig mere lyst til at sidde foran ilden i mit studereværelse end til at vade gennem lyng og mudder til 'Wuthering Heights'. […] På dette øde højdedrag var jorden hård af frost, og blæsten fik mig til at ryste af kulde over hele kroppen. Da jeg ikke kunne få kæden løs, sprang jeg over ledet, løb op ad flisegangen, der var indrammet af nogle forpjuskede stikkelsbærbuske, og bankede på..."

Beskrivelsen i Brontës roman fra 1847 af godset Wuthering Heights og den ugæstfri, stormomsuste hede rammer romanens dystre grundstemning, hvor både vejret og kærlighedsforholdet mellem Catherine og Heathcliff er mørkt og voldsomt, stormfuldt og uforsonligt.

Bibliotekets litteraturformidler Christine giver en introduktion til romanen 'Stormfulde højder' og kobler bogen til den filmatisering, der vises efterfølgende.

Gratis. Tilmelding på www.genbib.dk/billetter.

jesl

Publiceret 01 December 2019 10:30