Stinemaria Mollie Jensen er Ugens Læser.

Stinemaria Mollie Jensen er Ugens Læser.

Ugens læser:

Stinemaria Mollie Jensen

Stinemaria Mollie Jensen, 42 år, forfatter, foredragsholder og mentor for sensitive kvinder. Har lige udgivet bogen 'Sensitiv mor'.

Hvilken roman har du sidst læst?
"Jeg er lige blevet færdig med 'Karantæne' af Robin Cook. En bog fra 1987, som jeg engang arvede fra min mor. Den er stadig værd at tage frem og læse. Den handler om en forsker, der bliver blandet ind i nogle Ebola-udbrud i USA, hvor der ligger noget muggent under. Jeg trængte til noget helt andet efter at have læst Harry Potter med min datter. En bog, der i allerhøjeste grad også er aktuel i dag om biologisk krigsførelse og forskning".

Hvem er din favoritforfatter?
"Rick Riordan. Han formår at skrive med spænding og humor, og han laver en grundig research til sine bøger. Så uanset om man læser hans serie om græske guder eller om Ægypten, så får man udover en god historie en god lektion i historie. Det gode ved hans bøger er også, at de kommer i trilogier. Jeg elsker at vende tilbage til velkendte universer og karakterer og samtidig blive underholdt med en ny historie – og det mestrer han til perfektion".

Hvad er din favoritgenre?
"Fantasy-genren – helt klart. Jeg elsker eventyrene, heltene og de farefulde rejser, og så er det bøger, som mine børn også gider læse. Det er hyggeligt, for det giver noget at tale sammen om og et fællesskab, jeg nyder. Min kærlighed til fantasy-genren startede, da jeg som barn læste Michael Endes 'Den uendelige historie', og den har holdt ved og er gået videre til mine børn".

Har du nogensinde opgivet en bog?
"Jussi Adler Olsens 'Kvinden i buret'. Det var den første Jussi-bog, jeg fik fingre i – og den var simpelthen for barsk, så den måtte jeg opgive. Jeg bliver alt for følelsesmæssigt påvirket, hvilket betyder, at den er godt skrevet, men jeg kunne ikke komme videre end nogle kapitler. Til gengæld har jeg slugt alle Anna Grues krimier hen over sommerferien, og det er meget mere mig. Ikke så voldsomme og med et plot, jeg ikke kan regne ud".

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?
"'Djævlekrigen' af Kenneth Bøgh Andersen. Det er en serie, hvor den første bog 'Djævelens Lærling' fører dig til helvede og tilbage igen med humor og karakterbeskrivelser, der slår benene væk under dig. Meget filosofisk serie, der har dannet grundlag for gode samtaler med min søn om himmel og helvede og hvordan vi lever vores liv. Og så er jeg meget fascineret af Susse Wolds biografi 'Fremkaldt'. Det er en bog, jeg tager frem og læser igen fra tid til anden, fordi hun beskriver sine værdier og oplevelser, så jeg bliver meget inspireret til hvordan jeg selv vil bruge mit liv".

Publiceret 26 August 2016 12:15