Her ses Inger Margrethe Larsen med en af sine store medaljer. Pressefoto

Her ses Inger Margrethe Larsen med en af sine store medaljer. Pressefoto

Kunstner udstiller sine medaljer

Kunstner Inger Margrethe Larsen udstiller sin unikke medalje-kunst i Charlottenlund

Udstilling Inger Margrethe Larsen er på plakaten hos Vilvorde Kursuscenter i Charlottenlund i august og september, hvor hun udstiller et uddrag af sin medalje-kunst.

"Medaljerne skal ses som udsmykning til væggen, som med deres form og størrelse fordrejer og forenkler medaljekonceptet med humor og farver til refleksion. Medaljerne er bygget op om forskellige temaer, der med deres symboler bærer præg af emner, som vi er i berøring med gennem livet. Medaljerne bliver således en form for udsmykning til værdsættelse af livets farvepalet og mange facetter." skriver Inger Margrethe Larsen.

Eksempler på medaljetemaer er: medalje for hus og hjem, medalje for hyldest til livet, medalje for viden og læring, medalje for glæde, medalje for kærlighed og medalje for mod og styrke. På udstillingen vises der også et lille uddrag af en portrætserie af hverdagshelte fotograferet med kunstnerens medaljer, som alle fik spurgt, hvorfor de fortjente en medalje. En af hverdagsheltene er en mand fra Indien på 60 år ved navn Kannan, som Inger Margrethe interviewede under sin seneste seks måneder lange rejse til Indien. Kannan’s beskæftigelse er at køre taxa i sin trehjulede tuk tuk. Kannan ville gerne have en medalje, fordi han i sin fritid frivilligt underviser børn i en gammel indisk kampsport, som han ønsker at være med til at bevare, så den ikke forsvinder.

Uddannet i London

Inger Margrethe Larsen med base i Gentofte er uddannet fra Royal College of Art i London i 2002 med en masteruddannelse indenfor smykkekunst. Kendetegnende for hendes værker er hendes nysgerrighed for at udforske nye materialer og lade sig udfordre til nye udtryksmuligheder.

I 2003 blev hun tildelt Kunsthåndværkerprisen af 1879’s bronzemedalje og fik i den forbindelse håndtryk af Dronning Margrethe og Prins Henrik. Siden har hun vist værker på flere danske og internationale udstillinger, heriblandt kan nævnes deltagelse på Biennalen for Kunsthåndværk og Design og ved Forårsudstillingen på Kunsthal Charlottenborg. Senest har hun været på kunstnerophold i Indien, hvor hun udstillede og afholdt foredrag samt workshops.

Publiceret 21 August 2018 16:17