Foredrag om livsmod: Lever troende længere?

Ja! Og de bliver mindre syge - og hurtigere raske!, mener professor Niels Chr. Hvidt, som kommer til Lukasstiftelsen og fortæller om sin forskning tirsdag den 9. oktober

Kirke "Troende lever længere."

Det lyder som en billig reklame for Folkekirken, men det er det ikke! Det er derimod den overraskende, forskningsbaserede konklusion på ti års studier af professor Niels Christian Hvidt fra Syddansk Universitet, fortæller seniorpræst Jakob Rönnow fra Sankt Lukas Stiftelsen i Hellerup.

”Vi som kirke kan heller ikke helt forstå, at det tilsyneladende er sådan, for vi kan jo ikke tro, at Vorherre ligefrem forskelsbehandler troende og ikke troende. Det er ikke det, vi til hverdag går og prædiker –vi taler tværtimod om, at Gud elsker alle lige højt”, siger seniorpræsten.

Professor Niels Chr. Hvidt kommer til Hellerup til Lukasstiftelsen og fortæller om sin forskning den 9. oktober kl. 19.

"At troende lever længere er interessant ikke alene for sundhedspersonale og dem i omsorgssektoren, men i høj grad også for alle os andre, der jo på alle mulige måder overvejer, hvordan vi kan holde os sunde og raske og leve længst muligt," siger Jakob Rönnow.

Første foredrag af fire

Foredraget er det første i en række på fire, som Sankt Lukas Stiftelsen har besluttet at tilbyde over temaet LIVSMOD.

Det er noget, de fleste af os som regel gerne vil have lidt mere af, udtrykker Jakob Rönnow, og derfor bliver LIVSMOD belyst fra flere helt forskellige vinkler.

Foredragsrækken fortsætter 23. oktober med et forsøg på at svare, om sang, poesi og salmer kan give livsmod. Her er det lykkedes at få fat i tidligere sognepræst Hans Anker Jørgensen, der er kendt for at have taget arven fra Grundtvig op, og han har fået ikke mindre end seks prægtige salmer i den danske salmebog.

Foredrag om kendte forfattere

Livet – det dejligste eventyr. Det er titlen på det tredje foredrag, og det er såmænd et citat af H. C. Andersen. Nu er det Dr. theol. Kaj Mogensen, der er en fremragende fortæller, der belyser Livsmod ud fra den gamle forfatters kendte og mindre kendte tekster, som han skrev disputats om.

Foredragsrækken rundes af af Ph. d., sognepræst Pia Søltoft. Her kommer det til at handle om noget så kompliceret som at redegøre for, om vores store, verdenskendte filosof Søren Kierkegaards tænkning kan lære os nutidsdanskere noget om livsmod. I den sammenhæng kommer Pia Søltoft også ind på at tale om etik, samvittighed og misundelse, skriver Sankt Lukas Stiftelsen i en pressemeddelelse.

Der er adgang for enhver. Billetter kan man købe ved indgangen til Lukasstiftelsen, som er gennem porten på hjørnet af Tuborgvej og Bernstorffsvej.

Publiceret 03 October 2018 17:01