'Hasselø' hedder dette maleri af Sisse Fagt

'Hasselø' hedder dette maleri af Sisse Fagt

Farverige malerier pynter Gentofte Kino op

Forskeren Sisse Fagt viser sine malerier frem

udstilling Fra 7. oktober til 5. november udstiller Sisse Fagt sine farverige malerier i Gentofte Kino.

Hun arbejder til hverdag som forsker på Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby, men viser med udstillingen sit kreative univers og sin passion for maleriet.

"Jeg har altid tegnet og udtrykt mig billedligt. Siden 2007 har jeg intensiveret mit ønske om at male gennem undervisning hos professionelle kunstnere og haft ugelange ophold på Borups Højskole, Ærø og Holbæk Kunsthøjskole," fortæller Sisse Fagt.

"Min forkærlighed er for det naturalistiske landskabsmaleri, men jeg bevæger mig også ud i det mere abstrakte og i at male dyr og mennesker, så længe der er knald på farverne. Jeg maler primært med akryl og akvarel," siger hun.

Sisse Fagt har, siden oktober 2011, haft mere end 20 gruppeudstillinger og soloudstillinger, deltaget på censurerede udstillinger og været fast udstiller i gallerier. Hun har udstillet hos Danmarks Lærerforening, biblioteker i Hvidovre, Birkerød, Sakskøbing, Valby og Nysted, Sydhavsøernes Censurerede efterårsudstilling, Friluftsrådet, ABF, Åbne Atelierdøre Guldborgsund, DTU, Skt. Annæ Gymnasium og den Bøhmiske hal i Stege.

Om Sisse udtaler galleriejer af European Art Museum, Leif Nielsen:

"Sisse Fagt fanges ind af naturens omskiftelighed, uanset hvor hun befinder sig. Hendes følsomme opmærksomhed lader farverne udtrykke stemninger fra naturen. Hun fortolker det danske landskab, med alle de farvetoner, det indebærer," siger han.

-vik

Publiceret 11 October 2018 18:00