'Og det var Danmark 14' udkom 25. oktober på Ekstra Bladets Forlag.

'Og det var Danmark 14' udkom 25. oktober på Ekstra Bladets Forlag.

Lokale forfattere har haft skrivekløe

Lokale bøger vælter ud på hylderne. Fire bud på en tidlig julegave har ramt boghandlernes hylder

Af
Jesper Bjørn Larsen

Det er ingen overraskelse, at landets trykkerier har travlt med at trykke nye bøger, for det er årets travleste tid på bogmarkedet. I oktober-november-december vælter det ud med nye bøger, der skal tage kampen op med stavblendere og håndklæder i den kommende julehandel.

En af dem, der skal kæmpe om at komme under træet, er Hellerup-forfatteren Dorthe Studsgarth, der 16. okober udgav sin fjerde roman 'Himlen over København' på People's Press.

'Himlen over København' udkom 16. oktober på People's Press.

'Himlen over København' udkom 16. oktober på People's Press.

Bogen foregår mellem to solopgange en fredag i december. Det er en terningeroman, hvor seks personer er forbundne, akkurat som siderne på en terning. Hver især har de travlt med at arrangere, forberede og sætte i gang. Derfor opdager de ikke, hvad der sker omkring dem. Men da en snestorm bryder løs og lukker København ned, må de se hinanden og sig selv i øjnene.

Ifølge pressemeddelelsen fra forlaget har Dorthe Studsgarth med 'Himlen over København' ønsket at skabe en fortælling, der har samme tempo og fremdrift som en krimi, men som handler om liv frem for død.

Romanen er inspireret af hendes arbejde som ordstyrer, kommunikationsrådgiver og dokumentarfilminstruktør, hvor hun bl.a. beskæftiger sig med vores udfordringer med at forstå og omgås hinanden i en moderne verden.

Nyt fra Ingemann

For nogle er han det suverænt bedste ved Ekstra Bladet, fordi han leverer det daglige grin i en verden med død og ødelæggelse. For andre er han ulideligt plat og tegner menneskekroppe, der om muligt er endnu grimmere og twistede end Michael Kviums ditto.

Satiretegneren Morten Ingemann fra Skovshoved deler vandene med sin daglige 'Og det var Danmark'-stribe i Ekstra Bladet. 25. oktober udsendte Ekstra Bladets Forlag 'Og det var Danmark 14', et udvalg af hans bedste striber fra de seneste år.

Striben er blevet trykt i Ekstra Bladet, siden den i 2004 vandt konkurrencen 'Stribejagten' udskrevet af Ekstra Bladet. Morten Ingemann er også en anerkendt kunstmaler, og han har bl.a. haft en udstilling på Galleri Oxholm. Sammen med Bent Falbert står han bag bøgerne 'Kongerækken - forfra og bagfra' (2008 og 2016) og '40 statsministre' (2011).

En personlig beretning

Hvordan får man mod på livet igen, når man har mistet et barn? Er blevet voldtaget eller tortureret? Har oplevet alvorlig sygdom? Eller måske selv har forfærdelige ting på samvittigheden?

I bogen 'Når Gud bøjer sig' fører Hellerup-forfatteren Synne Garff samtaler om tro, fortvivlelse og afmagt med forfulgte kristne, flygtninge, fængslede, aids-syge, børnesoldater, kirkeledere og traumeeksperter rundt om i Mellemøsten og Afrika.

'Når Gud bøjer sig' udkom 26. oktober på Bibelselskabets Forlag.

'Når Gud bøjer sig' udkom 26. oktober på Bibelselskabets Forlag.

Bogen beskriver hendes rejser på kanten af krig, livstruende sygdom og religiøs fanatisme, men også hvordan kirker og NGO'er arbejder med at give fornyet livsmod til traumatiserede.

Synne Garff er international chef i Bibelselskabet samt forfatter og bidragyder til 20 bøger. 'Når Gud bøjer sig' udkom den 26. oktober på Bibelselskabets Forlag.

Fabler fra en farlig verden

Den hollandskfødte forfatter, kunsthistoriker Marieke Burgers, der i dag bor på Rådhusvej i Charlottenlund, udsendte 25. oktober fabelsamlingen 'Smiling Beasts with Dirty Habits' på Olumpia Publishers i London.

Bogen indeholder 12 satiriske fabler om politiske begivenheder og sociale trends i 2018 - fra populisme til klimaforandring og fra #MeToo til Facebooks tiltagende omklamring.

'Smiling Beasts with Dirty Habits' udkom 25. oktober på Olympia Publishers.

'Smiling Beasts with Dirty Habits' udkom 25. oktober på Olympia Publishers.

"Det er ikke altsammen lige opmuntrende, men fablerne prøver at anskue verdens fortrædeligheder fra en sarkastisk og humoristisk synsvinkel. En munter kritik af nutidens institutioner, populærkultur, sociale medier og selvoptagethed.

Publiceret 06 November 2018 19:30