Der er juleworkshop på Dyssegård Bibliotek lørdag den 8. december kl. 11.

Der er juleworkshop på Dyssegård Bibliotek lørdag den 8. december kl. 11.

Kulturkalenderen: Fræk fredag og masser af julehygge

Hele ugen

Caféen på Holmegårdsparken, Ordrupvej 32, er åben for alle og har åbent hver dag året rundt kl. 12–19.30. Man kan spise i caféen, men også benytte ‘take-away-service’ og tage maden med hjem. Ring og bestil på tlf. 3945 1855, www.holmegaardsparken.dk.

Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte. Søger du udfordringer som frivillig? Vil du gøre en forskel for andre? Vil du deltage i eller være frivillig igangsætter for en netværksgruppe? Besøg os på Smakkegårdsvej 71, tlf. 3940 4648. Åbent mandag-torsdag kl. 9-16, fredag lukket. Åben juridisk og social rådgivning. Du kan efter aftale træffe os torsdage kl. 16-18. Du kan også sende en e-mail til anonym@frivilligcentergentofte.dk for bestilling af samtale.

Brogårdshøjs Aktivitetscenter og Café. Et åbent tilbud til alle pensionister og efterlønsmodtagere i Gentofte Kommune. Aktivitetscentret har åbent fra mandag til fredag, her kan man nyde samværet med andre og dyrke fælles interesser. I caféen er det bl.a. muligt at forudbestille varm mad til frokost. Brogårdsvej 60, Gentofte. Tlf. 3968 3883. www.gentoftekommune.dk/brogaardshoej.

Idé-huset, ældre hjælper ældre. Samvær og forskellige aktiviteter: Smalfilmvideo, Data, Træværksted, Telefonstjerne og Besøgstjeneste. Åbent mandag-fredag kl. 10-14, Stolpehøj 150, tlf. 3940 0560.

Ældre Sagens IT-klub, Ordrupvej 60, 3. (der er elevator), hjælper med problemer vedrørende pc, iPad m.m. Tirsdage og torsdage fra kl. 10-13.30 og onsdage fra kl. 13-15.30.

Øregaard Museum viser Jens Søndergaard-udstillingen 'Mellem hav og by' frem til den 27. januar. Åbningstider onsdag-fredag kl. 13-16 og lørdag- søndag kl. 12-16. Ørehøj Allé 2.

Gentofte Kino

Sommerfuglene: Tirsdag-onsdag kl. 14.10.

Grinchen: Tirsdag-onsdag kl. 16.20 og torsdag-søndag kl. 14.15.

The House That Jack Built: Tirsdag kl. 18 + onsdag kl. 18.15 og torsdag-søndag kl. 20.40.

Robin Hood: Tirsdag kl. 20.45 + onsdag kl. 21 og torsdag-søndag kl. 18.30.

A Star is Born: Torsdag-søndag kl. 16.

Julemandens datter: Lørdag-søndag kl. 12.30.

Onsdag 5. december

Kl. 10: Babysalmesang i Dyssegårdskirken. Kom og syng med på salmer og sange ledsaget af fagter og helt enkle danse. Der kræves ingen særlig sangstemme for at være med. Undervisningen er tilrettelagt for babyer på 3 til 10 måneder. Tilmelding til Julie Wolf Seidelin på tlf. 2014 5716 eller dyssegaardskirken@live.dk.

Kl. 14: HøjskoleOnsdag i Hellerup Kirke. Deltagerne samles til julesange, juleknas, juleklip m.m, sammen med sognepræst Christine Gjerris, organist Lene Schuldt Jensen samt kirkens kulturmedarbejder Sita Hessing.

Kl. 15-16.30: 'Masker med mening' i Jægersborg Kirke. Deltagerne er begyndt på et babysalmesangstæppe, strikkepindene klirrer, snakken går og julehyggen spreder sig.

Kl. 15-17: Onsdagsspil. Hver onsdag mødes vi til spilhygge. Vangede Bibliotek.

Kl. 16: Sjov med ord: Koncert og fællesspisning – og julehygge. Entré 20 kr. Hovedbiblioteket.

Kl. 16-17: Tysk salon. Ordrup Bibliotek.

Kl. 16.30-18: Strikkeklub. Kom til en hyggelig eftermiddag på Vangede Bibliotek. Strikkeklubben er åben for alle. Vangede Bibliotek.

Kl. 19-21: Quiz, quiz, quiz. Holdquiz med veloplagte værter. Vangede Bibliotek.

Torsdag 6. december

Kl. 9.30: Sjov med ord: Eventyrtime – leg med sproget. Hovedbiblioteket.

Kl. 14.30-16.30: Workshop: Klub Kapow lukker kreakassen op og inviterer børn og forældre til at bruge fantasien sammen. Ordrup Bibliotek.

Kl. 15-17: Papirsnedkeriet. Kreaværksted for børn. Hovedbiblioteket.

Kl. 17: Få inspiration til julegaver og ferielæsning – for voksne. Hovedbiblioteket.

Kl. 17: Ulvetime: Fællesspisning for børnefamilier. Dyssegård Bibliotek.

Kl. 17-18: Dansk Café. Come practice your Danish. Hovedbiblioteket.

Kl. 19.30: De Ni Læsninger i Jægersborg Kirke, en gudstjeneste, der veksler mellem bibelske læsninger og musikalske indslag og salmer. Fyraftenskoret medvirker.

Dania Koret synger traditionen tro julen ind i Hellerup Kirke, det sker i år torsdag den 6. december kl. 20.

Dania Koret synger traditionen tro julen ind i Hellerup Kirke, det sker i år torsdag den 6. december kl. 20.

Kl. 20: Daniakorets årlige julekoncert i Hellerup Kirke, som byder på julens sange og salmer. Dirigent er Kirsten Milthers. Der er gratis adgang.

Fredag 7. december

Kl. 11: Fræk fredag på film – Jørgen Leth. Ordrup Bibliotek.

Kl. 14-16: Forfattere om fredagen. Deltag i snakken om forfattere, litteratur og kultur hver fredag. Vangede Bibliotek.

Lørdag 8. december

Kl. 10: Brætspil og hygge. Er I kørt træt i de gamle travere som Matador eller Uno? Få ny inspiration. Vangede Bibliotek.

Kl. 10-13: Filmhygge og juledekorationer med Grøn Guide. Gentoftegade Bibliotek.

Kl. 10.30: Bevægelse: Fars Legestue. Den populære lørdagsklub for fædre og småbørn. Ordrup Bibliotek.

Kl. 10.30-16: Jul på Garderhøjfortet. Julehygge for hele familien – hver weekend i december.

Kl. 11: Workshop: Juledekorationer og kræmmerhuse. Kom og lav smukke juledekorationer med stearinlys, gran, kogler og anden smuk pynt, som er hentet i naturen. Dyssegård Bibliotek.

Kl. 11: Klassisk koncert i børnehøjde. Wauu-koncert med stort orkester. Arrangeret af Foreningen Genklange. Billetter via genklange.dk. Hovedbiblioteket.

Kl. 12: Plademesse. Gentofte Hovedbibliotek.

Kl. 13-15: Gode brugte ting og møbler kan indleveres til brug for nye flygtninge i kommunen i Startbiksen, der ligger i kælderen i Det Grå Pakhus overfor Håndarbejdsværkstedet på Teglgårdsvej 21 A. Frivillige fra Netværkshuset og Venligboerne byder velkommen, tager imod ting og udleverer til flygtninge.

Søndag 9. december

Kl. 10.30-16: Jul på Garderhøjfortet. Julehygge for hele familien – hver weekend i december. Garderhøjfortet.

Kl. 18.30-20: Ordrup Gospelkor under ledelse af Alexandar Hjorth synger julen ind med gospelrytmer og julesange i Musikhuset på Maglegårdsskolen (indgang og parkering via Almevej). Koncerten er gratis, og der vil være salg af kaffe/te og hjemmebag i pausen.

Mezzosopranen Trine Bastrup Møller medvirker ved julekoncerten i Skovshoved Kirke søndag den 9. december kl. 20.

Mezzosopranen Trine Bastrup Møller medvirker ved julekoncerten i Skovshoved Kirke søndag den 9. december kl. 20.

Kl. 20: Årets julekoncert i Skovshoved Kirke. Her medvirker sangerne Carina Tybjerg Madsen, Signe Asmussen og Trine Bastrup Møller, sopraner/mezzosopraner, Bo Kristian Jensen, tenor og Steffen Bruun, bas. De vil med juleevangeliet som ramme synge julen ind med julesange, julesalmer og korsatser. Der er gratis adgang, og efter koncerten bydes der på en lille forfriskning.

Mandag 10. december

Kl. 11-13: Quiltning for alle. Jægersborg Bibliotek.

Kl. 16: Ulvetime: Fællesspisning. Vangede Bibliotek.

Kl. 16-17.30: Spansk Salon. Taler du spansk og vil du gerne øve sproget med ligesindede? Så tal med til spansk café. Ordrup Bibliotek.

Tirsdag 11. december

Kl. 10-11.30: Kunstnerbesøg med Dyssegård Kulturgruppe. Dyssegård Bibliotek.

Kl. 11: Den lokale afdeling af Dansk Vandrelaug arrangerer en juletur til Rosenhaven i Bernstorffsparken. Måske gemmer der sig en taske med gløgg bag en busk. Efter pausen går turen videre rundt i parken og videre til Ermelunden. Turen, der starter fra Gentofte Station, er på ca. 10 km. Turleder er Ulla Mørk, tlf. 2369 1626.

Kl. 14.30-16.30: Workshop: Klub Kapow lukker kreakassen op og inviterer børn og forældre til at bruge fantasien sammen. Ordrup Bibliotek.

Kl. 15: Historie: Skriv et brev til julemanden på Grønland – med pen og blæk. Hovedbiblioteket.

Kl. 16.30-17.30: Italiensk salon / Il salotto italiano. Benvenuti, qui si parla solo italiano. Gentoftegade Bibliotek.

Kl. 18-19: English Café. En gang om ugen har du mulighed for at forbedre dit engelske på biblioteket sammen med andre. Engelsktalende sprogambassadører vil altid være til stede. Hovedbiblioteket.

Kl. 19-21: Erotiske animationsfilm af Sara Koppel. Ordrup Bibliotek.

Kl. 20: Julekoncert i Dyssegårdskirken. Koncertforeningens Kor og Orkester under ledelse af Steen Lindholm fremfører kantater til advent og jul af Buxtehude. Entré 100 kr.

Onsdag 12. december

Kl. 10: Babysalmesang i Dyssegårdskirken. Kom og syng med på salmer og sange ledsaget af fagter og helt enkle danse. Der kræves ingen særlig sangstemme for at være med. Undervisningen er tilrettelagt for babyer på 3 til 10 måneder. Tilmelding til Julie Wolf Seidelin på tlf. 2014 5716 eller dyssegaardskirken@live.dk.

Kl. 10: Oplæsning og skattejagt: Den islandske julekat. Jægersborg Bibliotek.

Kl. 12.45: Hellerup Kirke arrangerer en oplevelsestur til Københavns Domkirkes Museum og Rundetårns udstilling. Turen går fra sognegården, Margrethevej 7B.

Kl. 13: Dyssegårdskirken arrangerer en julemiddag med flæskesteg, ris a l’amande, kaffe og hjemmebagte småkager. Deltagerne får en julehistorie og synger nogle af julens salmer og sange. Pris 100 kr. excl. drikkevarer, som kan købes. Tilmelding til kirkekontoret på tlf. 3975 0100.

Kl. 15-17: Onsdagsspil. Hver onsdag mødes deltagerne til spilhygge. Vangede Bibliotek.

Kl. 16-17.30: Fransk Salon. Tal med på fransk om aktuelle emner. Ordrup Bibliotek.

Kl. 16.30-18: Strikkeklub. Kom til en hyggelig eftermiddag på Vangede Bibliotek. Strikkeklubben er åben for alle.

Kl. 19.30: Bandaften på Kulturskolerne. Musikskolens rytmiske bands giver en smagsprøve på deres kunnen i julens tegn. Der vil være musik fra både nye og erfarne bands. Kulturskolerne.

Kl. 20: 'Julens læsninger – ord og toner' i Skovshoved kirke. Kom og syng med på fællessang, lyt til julens læsninger og kormusik ved kirkens sangere og organist Tove Lindgreen. Gratis adgang.

Kl. 20: De Ni Læsninger i Hellerup Kirke. Julens budskab fortælles gennem musik og læsning af ni bibeltekster med deltagelse af Hellerup Kirkes udvidede kor dirigeret af Lene Schuldt Jensen og liturg Christine Gjerris. Gløgg og æbleskiver i sognegården. Der er gratis adgang.

Publiceret 04 December 2018 18:13