Bibliotekar og litteraturformidler Therese West Boardman er denne uges læser.

Bibliotekar og litteraturformidler Therese West Boardman er denne uges læser.

Ugens læser: "Jeg har i stor stil nydt at læse alt af Virginia Woolf og Marguerite Duras"

Therese West Boardman, 52 år, bibliotekar og litteraturformidler på Gentofte Hovedbibliotek.

Hvilken roman har du sidst læst?

"'Den gode frøken og huset' fra 1933 af den islandske nobelprisforfatter Halldór Laxness i forbindelse med et arrangement, jeg er i gang med at planlægge til efteråret på Gentofte Hovedbibliotek. Den fine kortroman blev i 1999 filmatiseret af Laxness’ datter Guðný Halldórsdóttir og fik titlen ”Husets ære”. Til arrangementet i november glæder jeg mig til at læse op fra romanen og efterfølgende vise filmen efter fællesspisning i bibliotekets café."

Hvem er din favoritforfatter?

"Der er flere, men Paul Auster og Julian Barnes har begge en ret fremtrædende plads. Jeg har i stor stil nydt at læse alt af Virginia Woolf og Marguerite Duras. Blandt mine yndlingsdigtere er Tom Kristensen og Søren Ulrik Thomsen. Jeg har i de seneste år udviklet en forkærlighed for nyere nordiske romanforfattere såsom Per Petterson, Linn Ullmann og Karl Ove Knausgård. Også flere af de moderne islandske forfattere synes jeg er fantastiske – f.eks. Einar Már Guðmundsson, Jón Kalman Stefánsson, Bergsveinn Birgisson og Auður Ava Ólafsdóttir. De er både nyskabende og traditionsbevidste og deres bøger har typisk en stærk forbindelse til landets historie og den særegne islandske natur, ligesom humoren også spiller en væsentlig rolle."

Hvad er din favoritgenre?

"Jeg foretrækker at læse romaner, men er også rigtig glad for at læse noveller. Til mine højtlæsningsarrangementer på biblioteket læser jeg primært noveller. Der er heldigvis rigtig mange dygtige forfattere som mestrer den svære kunst at skrive en komprimeret fortælling, som alligevel formår at gøre karaktererne levende og helstøbte. Blandt mine favoritter er Raymond Carver, Alice Munro og Judith Hermann."

Har du nogensinde opgivet en bog?

"Ja, flere gange. Livet er simpelthen for kort til dårlige bøger."

Publiceret 15 June 2019 09:36