Ugens anbefaling er bogen 'Et rigtigt liv' af Katrine Marie Guldager.

Ugens anbefaling er bogen 'Et rigtigt liv' af Katrine Marie Guldager. les kaner

Biblioteket anbefaler: Manden, der ikke ville ende som sine forældre

Af
Signe Langtved Pallisgaard

Litteraturkonsulent

Gentofte Hovedbibliotek

Når man får en bog af Katrine Marie Guldager i hånden, så ved man, at den er god. Og det lever 'Et rigtigt liv' i den grad op til.

Filip er ikke sikker på særlig meget her i livet, men én ting ved han: Han vil ikke ende som sine forældre. Efter nogle år på kostskole, begynder han at studere jura. Han får hurtigt et godt netværk blandt de unge overklassejurister i 80’ernes København, og verden står åben.

Men noget, hans farmor engang sagde, spøger i ham: Arbejde er ikke det vigtigste i livet, det vigtigste valg, man nogensinde kommer til at træffe, er, hvem man gifter sig med. Men hvordan ved man, om man vælger rigtigt?

'Et rigtigt liv' er en fortælling om jagten på lykke og kærlighed. Om den svære balance mellem familie og karriere, om forventningspres og forpligtelser, om venskaber og længslen efter at blive elsket for den, man er.

Bredt forfatterskab

Katrine Marie Guldager (f. 1966) er en dansk forfatter med et bredt forfatterskab, der både rummer romaner, krøniker, noveller og børnebøger.

I januar 2017 udgav Guldager den anmelderroste bestseller 'En uskyldig familie', der er hendes første selvstændige roman efter afslutningen af seksbindsværket: 'Køge-Krøniken', hvor man følger en dansk familie fra 1938 og frem til 1988. Guldager er også kendt for novellesamlingen 'København', sin børnebogsserie om frøken Ignora, for sine digte og for selvbiografien 'Lysgrænsen'.

Hendes bøger er oversat til flere sprog, og hun har modtaget adskillige legater og priser blandt andet Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat.

Publiceret 17 August 2019 10:03