Hans Engell holder foredrag om Murens Fald og 'det europæiske forår', når han gæster Gentofte Hovedbibliotek onsdag den 18. september kl. 19.

Hans Engell holder foredrag om Murens Fald og 'det europæiske forår', når han gæster Gentofte Hovedbibliotek onsdag den 18. september kl. 19. Ritzau Scanpix

Kulturkalenderen: Hans Engell gæster Hovedbiblioteket

Hele ugen

Caféen på Holmegårdsparken, Ordrupvej 32, er åben for alle og har åbent hver dag året rundt kl. 12–19.30. Man kan spise i caféen, men også benytte ‘take-away-service’ og tage maden med hjem. Ring og bestil på tlf. 3945 1855, www.holmegaardsparken.dk.

Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte. Vil du gøre en forskel som frivillig? Vil du deltage i eller være frivillig igangsætter for en netværksgruppe? Har du brug for anonym social-juridisk rådgivning? Hellerupvej 24, 1., tlf. 3940 4648. Åbent mandag-torsdag kl. 10-15, fredag lukket. Send en e-mail til kontor@frivilligcentergentofte.dk for at lave en aftale.

Brogårdshøjs Aktivitetscenter og Café. Et åbent tilbud til alle pensionister og efterlønsmodtagere i Gentofte Kommune. Aktivitetscentret har åbent fra mandag til fredag, her kan man nyde samværet med andre og dyrke fælles interesser. I caféen er det bl.a. muligt at forudbestille varm mad til frokost. Brogårdsvej 60. Tlf. 3968 3883. www.gentoftekommune.dk/brogaardshoej.

Ældre Sagens IT-klub, Ordrupvej 60, 3. (der er elevator), hjælper med problemer vedrørende pc, iPad m.m. Tirsdage og torsdage kl. 10-13.30 og onsdage kl. 13-15.30.

Idé-huset, ældre hjælper ældre. Samvær og forskellige aktiviteter: Smalfilmvideo, Data, Træværksted, Telefonstjerne og Besøgstjeneste. Åbent mandag-fredag kl. 10-14, Stolpehøj 150, tlf. 3940 0560.

Gentofte Kino

A star is born: Tirsdag kl. 13.10.

Diego Maradona: Tirsdag-onsdag kl. 15.40.

Ser du månen, Daniel: Tirsdag-onsdag kl. 18.

Smerte og ære: Tirsdag-onsdag kl. 20.30 og torsdag-mandag kl. 15.30.

I trygge hænder: Torsdag-mandag kl. 13.30.

Once upon a time in Hollywood: Torsdag-mandag kl. 17.40.

Ready or not: Torsdag-mandag kl. 20.30.

Onsdag 11. september

Kl. 10: Babysalmesang i Dyssegårdskirken. For babyer på 3 til 10 måneder. Tilmelding til Julie Wolf Seidelin på tlf. 2014 5716 eller dyssegaardskirken@live.dk.

Kl. 12: Filmen 'Te med damerne' vises i Gentofte Kino for Charlotteklubben medlemmer. Denne dag er der åbent hus og derfor gratis indgang. Man kan tage en bekendt med. Indgangen åbnes kl. 11.

Kl. 12.45: Hellerup Kirke arrangerer en oplevelsestur til butik og værksted A. Petersens Collection & Craft med omvisning, derefter kaffe/te med småkager. Turen går fra sognegården.

Kl. 13-15: Rundvisning på Instituttet for blinde og svagsynede, kom indenfor og se husets kunstværker og hør om arbejdet. IBOS, Rymarksvej 1, Hellerup.

Kl. 14: Eftermiddagsmøde i Dyssegårdskirken om Mercy Ships, en international organisation, der på hospitalsskibe yder lægehjælp til verdens fattigste mennesker. Jette Bygholm vil med fortællinger, billeder og video dele de livsforvandlende historier fra hospitalsskibet 'Africa Mercy' med publikum. Gratis adgang, alle er velkomne. Kaffe og kage koster en tyver.

Kl. 14-16: Netcafé. Få individuel hjælp til den digitale verden. Dyssegård Bibliotek.

Kl. 15.30: Børnenes haver. Lær mere om at høste afgrøder og vinterklargøre haverne med Grøn Guide Gentofte. Ordrup Bibliotek.

Kl. 16.30-18: Strikkeklub. Kom med og strik uanset om du er erfaren eller nybegynder. Vangede Bibliotek.

Kl. 17: Litteraturens grænser: 'Transfervindue'. Følg med rundt i fodsporene på Maria Gerhardts sidste bog, 'Transfervindue' - bl.a. i Hellerup Havn og på biblioteket. Gentofte Hovedbibliotek.

Kl. 17: Fællesspisning. Bibliotekets café 'Smager af mere' inviterer til fællesspisning hver onsdag. Madbillet 70 kr. Madbillet med barn 105 kr. Gentofte Hovedbibliotek.

Kl. 17-21: Bille August introducerer filmen Lykke-Per. Filmen vises på den store skærm i Øregårdssalen. Gentofte Hovedbibliotek.

Kl. 19: Quiz! Quiz! Hyggelig quizaften om alt mellem himmel og jord. Vangede Bibliotek

Kl. 19: Filmforedrag: Historien om Berlinmuren. Kom med på en filmisk fortælling af kortfilm, dokumentar og fiktion fra under og efter de 28 år, hvor Berlinmuren delte den tyske hovedstad. Jægersborg Bibliotek.

Kl. 19: Lær at danse lanciers. Der er garanteret smil og latter, når den traditionsrige les lanciers danses i kvadrilles af fire par. Ordrup Bibliotek.

Kl. 19-19.45: Gratis guidet meditation hos De Ni Porte på Hellerupvej 52A.

Torsdag 12. september

Kl. 13-16: Ny udstilling: Astrid Holm & Co. Genopdag Astrid Holm og andre centrale skikkelser i dansk modernisme, der var med til at fornye billedkunsten i de første årtier af det 20. århundrede. Øregaard Museum.

Kl. 14-16: Netcafé. Få individuel hjælp til den digitale verden. Gentoftegade Bibliotek.

Kl. 14-16: Netcafé. Få individuel hjælp til den digitale verden. Ordrup Bibliotek.

Kl. 15: Papirsnedkeriet: Linoleumstryk. En krea-workshop for de store børn (10+ år) og voksne. Gentofte Hovedbibliotek.

Kl. 17-18: Dansk café. Would you like to practice your Danish? Gentofte Hovedbibliotek.

Fredag 13. september

Kl. 14-16: Forfattere om fredagen. En eftermiddag med højtlæsning og snak om udvalgte forfattere. Vangede Bibliotek.

Kl. 14.30: Salmesang og fortælling på Strandlund med Messiaskirkens besøgsvenner.

Kl. 19: Koncert: Mads Langer. Den karismatiske singer-songwriter har vendt op og ned på det danske musiklandskab med hits som 'Flawless' og '3AM'. Pangea (Skovriderkroen).

Kl. 19.30: Schumann-koncert i Hellerup Kirke. Sang- og klaveraften i anledning af 200-årsdagen for Clara Schumanns fødsel. Medvirkende er pianist Anders Magelund og mezzosopran Rie Forsell. Der er gratis adgang.

Lørdag 14. september

Kl. 10-13: Foreningen Gentofte Byttemarked og Dyssegård Bibliotek holder byttemarked i gymnastiksalen ved Dyssegårdsskolen. Giv hvad du har tilovers, tag hvad du kan bruge. Husk at alt er gratis, også i caféen.

Kl. 10.30-13: Lørdags.DOK: Strunge. Gennem interviews med mennesker, som kendte Michael Strunge, bannerføreren for 1980’ernes generation af digtere, tegner dokumentaren et billede af mennesket Strunge. Gentoftegade Bibliotek.

Man kan se en dokumentarfilm om digteren Michael Strunge på Gentoftegade Bibliotek, det sker lørdag den 14. september kl. 10.30.

Man kan se en dokumentarfilm om digteren Michael Strunge på Gentoftegade Bibliotek, det sker lørdag den 14. september kl. 10.30.

Kl. 11: Workshop: Kan man bo i en sko? Kom og transformér en sko til en bolig med arkitekterne fra My Little Architect. Medbring en sko eller vælg en fra kurven. Gentofte Hovedbibliotek.

Kl. 11: Kreativ workshop. Kom og hyg, mens du tegner, maler, klipper og klistrer. Jægersborg Bibliotek.

Kl. 11: Workshop: Blomsterslik. Lær at lave det fineste slik af spiselige blomster. Dyssegård Kombibibliotek.

Kl. 11: Koncert: Trut & Lut. Kom og hør om dyrene i Afrika, når Trut & Lut inviterer til koncert for de små. Gentofte Hovedbibliotek.

Kl. 13-15: Gode brugte ting og møbler kan indleveres til brug for nye flygtninge i kommunen i Startbiksen, der ligger i kælderen i Det Grå Pakhus overfor Håndarbejdsværkstedet på Teglgårdsvej 21 A. Frivillige fra Netværkshuset og Venligboerne byder velkommen, tager imod ting og udleverer til flygtninge.

Søndag 15. september

Kl. 10.30: Høstgudstjeneste i Messiaskirken. Festlig fejring af høsten, hvor Messiaskirkens Koncertkor og kirkens eget spillemandsorkester medvirker. Efterfølgende er der sammenkomst med pølse og fadøl og musik til.

Messiaskirkens spillemandsorkester spiller ved høstfesten søndag den 15. september.

Messiaskirkens spillemandsorkester spiller ved høstfesten søndag den 15. september.

Kl. 16: Koncert med De Gamle Drenge. Helleruplund Kirke.

Mandag 16. september

Kl. 10-12: Musikalsk legestue. Vangede Kirke.

Kl. 11-13: Quiltning for alle. Hver mandag quilter øvede og nybegyndere sammen. Jægersborg Bibliotek.

Kl. 12: Dansk Vandrelaug arrangerer en 10 km lang tur fra Klampenborg Station med Jens Erik Christiansen som turleder. Turen slutter samme sted. Undervejs bliver der en pause på 10-15 minutter, så tag eventuelt kaffe eller te med. Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem. Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig - man møder bare op.

Kl. 12-12.45: Babysalmesang i Jægersborg Kirke. For babyer i alderen 2-12 måneder. Deltagerne synger og bevæger sig med barnet og får en fredfyldt time om ugen, hvor barnet får en bred sansestimulering, og de voksne fiår nspiration til samvær med barnet. Underviser er Janne Solvang, tlf. 2855 6031. Tilmelding til kirkekontoret på mailen jaegersborg.sogn@km.dk.

Kl. 14-16: Netcafé. Få individuel hjælp til den digitale verden. Gentofte Hovedbibliotek.

Kl. 16-17.30: Spansk salon. ¡Hablemos español! Ordrup Bibliotek.

Kl. 16.30-18: Den lokale afdeling af Høreforeningen tilbyder anonym rådgivning om høreproblemer og deres behandling samt instruktion i brug og vedligeholdelse af høreapparater. Rådgivningen dækker også kommunikationsbesvær i dagligdagen som følge af hørebesværet og er åben for alle. Hovedbiblioteket.

Kl. 19.30-21.30: Lene Tanggaard: Læringsglemsel. Denne aften giver professor i pædagogisk psykologi Lene Tanggaard et indblik i, hvordan vi kan styrke vores læring ved at sætte fællesskabet, fagligheden og fortryllelsen før resultatstyring. Gentofte Hovedbibliotek.

Tirsdag 17. september

Kl. 14.30-16.30: Klub Kapow. Kreaklub for børn og deres voksne. Ordrup Bibliotek.

Klub Kapow er en kreaklub på Ordrup Bibliotek, der finder sted hver tirsdag kl. 14.30-16.30.

Klub Kapow er en kreaklub på Ordrup Bibliotek, der finder sted hver tirsdag kl. 14.30-16.30.

Kl. 16.30-17.30: Italiensk café. Benvenuti, qui si parla solo italiano! Gentoftegade Bibliotek.

Kl. 17: Forfatterstemmer: Om Søren Ulrik Thomsen. Først læses højt fra digtsamlingen 'Om Storby' af Søren Ulrik Thomsen, og senere vises portrætfilmen 'Jeg er levende' fra 1999, der er skrevet og instrueret af Jørgen Leth. Dyssegård Kombibibliotek.

Kl. 18-19: English Café. Vil du gerne forbedre dit engelske? Gentofte Hovedbibliotek.

Kl. 18.30-21: Dokumentar: '1989' med instruktørbesøg. Et storpolitisk drama om Jerntæppets sammenbrud med introduktion af instruktør Anders Østergaard. Gentofte Hovedbibliotek.

Kl. 19.30: Orgeldronningfestivalen i Ordrup Kirke afsluttes af Københavns domorganist Hanne Kuhlmann.

Onsdag 18. september

Kl. 10: Babysalmesang i Dyssegårdskirken. For babyer på 3 til 10 måneder. Tilmelding til Julie Wolf Seidelin på tlf. 2014 5716 eller dyssegaardskirken@live.dk.

Kl. 12: Filmen 'Unge Astrid' vises i Gentofte Kino for Charlotteklubbens medlemmer. Man kan tage en bekendt med, gæstebillet kan købes ved indgangen fra kl. 11.

Kl. 14: Hellerup Kirkes filmklub viser film i sognegården.

Kl. 16-17.30: Fransk salon. Aimez-vous le français? Ordrup Bibliotek.

Kl. 16.30-17.30: Panel discussion: Politics behind the curtain. The Hungarian Embassy in Copenhagen welcomes you to a panel discussion on the change of the regime in Hungary in 1989. Gentofte Hovedbibliotek.

Kl. 16.30-18: Strikkeklub. Kom med og strik, uanset om du er erfaren eller nybegynder. Vangede Bibliotek.

Kl. 17: Mennesket bag Muren. Hvad gør mure ved mennesker? Samtale mellem forfatter Torben Munksgaard og litteraturformidler Christine Fur Fischer i et gult parcelhus i Charlottenlund. Adressen oplyses til de tilmeldte. Gentofte Hovedbibliotek.

Kl. 17: Fællesspisning hver onsdag. Bibliotekets cafe 'Smager af mere' inviterer til fællesspisning hver onsdag. Madbillet 70 kr. Madbillet med barn 105 kr. Gentofte Hovedbibliotek.

Kl. 18.30: OperaCafé med Klaus Werninge i Messiaskirken. Sæsonens første foredrag med musikeksempler, dagens tema er Helge Roswænge, den glemte danske tenor.

Kl. 19: Hans Engell: Murens fald og det europæiske forår. Den tidligere forsvarsminister fra 1982-87 og justitsminister fra 1989-93 fortæller om at være en del af magtens centrum i Danmark, både før og efter Murens fald. Gentofte Hovedbibliotek.

Kl. 19: Fællessang. Biblioteket slår endnu engang dørene op for fællessang. Alle er velkomne. Vangede Bibliotek.

Kl. 19-19.45: Gratis guidet meditation hos De Ni Porte på Hellerupvej 52A.

Publiceret 10 September 2019 08:12