Søndag kan man i Helleruplund Kirke se den psykologiske thriller og kærlighedsfilm 'Sunrise'.

Søndag kan man i Helleruplund Kirke se den psykologiske thriller og kærlighedsfilm 'Sunrise'.

Sådan kan du også bruge din søndag: Forførende bykvinde overtaler en simpel mand fra landet til at slå sin kone ihjel

Tredje koncert i orgelfestivalen kan opleves på søndag

I Helleruplund Kirke kan man på søndag 6. oktober kl. 19.30 opleve tredje koncert i Helleruplund Orgelfestival, hvor aftenen byder på stumfilmen 'Sunrise' fra 1927 med orgelimprovisation af Thomas Ospital.

'Sunrise' er en psykologisk thriller og samtidig en af filmhistoriens smukkeste kærlighedsfilm lavet af den tyske filminstruktør F.W. Murnau i hans amerikanske periode.

Thomas Ospital improviserer på orglet til filmen. Pressefoto

Thomas Ospital improviserer på orglet til filmen. Pressefoto

I filmen, der fremvises af Jespers Rejsebiograf, overtaler en forførende bykvinde en simpel mand fra landet til at slå sin kone ihjel. Men i sidste øjeblik fortryder han og tager i stedet konen med en tur i byen.

Thomas Ospital blev i 2015 Jean Guillous efterfølger som organist ved Frankrigs største orgel, St. Eustache i Paris, og har siden opnået en stor international karriere som koncertorganist.

Gennem de senere år har han givet koncerter over hele Europa, Rusland og USA, og var i årene 2009 til 2014 prisvinder ved en lang række orgelkonkurrencer. Han er desuden tilknyttet Auditorium de Radio France som organist og er ansat på konservatoriet i Paris.

jesl

Publiceret 04 October 2019 15:33