Man kan møde Dy Plambeck på Gentofte Hovedbibliotek onsdag den 9. oktober kl. 17.

Man kan møde Dy Plambeck på Gentofte Hovedbibliotek onsdag den 9. oktober kl. 17. les kaner

Søstersolidaritet på tværs af tider: Mød forfatter Dy Plambeck

Man kan møde Dy Plambeck på Hovedbiblioteket onsdag 9. oktober, hvor hun fortæller om sin seneste roman 'Til min søster'

Vær med, når den danske forfatter Dy Plambeck fortæller om sin seneste roman 'Til min søster', der er blevet rost af anmelderne og netop er blevet trykt i fjerde oplag.

Det foregår på Gentofte Hovedbibliotek onsdag 9. oktober kl. 17-18.30.

'Til min søster' handler om søstrene Aya og Andrea. Aya føder en datter, Nola, efter at faren har forladt hende. Andrea forlader sin voldelige kæreste. I sit arbejde som historiker kommer Aya på sporet af J.P. Jacobsens ungdomskæreste Anna Michelsen. En stemme fra fortiden trænger sig på og griber ind i søstrenes liv.

'Til min søster' er en kraftfuld roman om vold og drifter, seksualitet og brutalitet, moderskab og galskab. Den handler om retten til at fortælle sin historie og til at få sin stemme hørt og om søstersolidaritet på tværs af tider.

Dy Plambeck, født 1980, er uddannet fra Forfatterskolen i 2004. Hun debuterede i 2005 med digtsamlingen 'Buresø-fortællinger'. Siden er romanerne 'Texas Rose', 'Gudfar' og 'Mikael' udkommet i henholdsvis 2008, 2011 og 2014.

Dy Plambeck har modtaget flere priser for sit forfatterskab, bl.a. Klaus Rifbjergs debutantpris for lyrik, Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium, Jytte Borberg-prisen og Jeanne og Henri Nathansens mindelegat. Efter foredraget kan man deltage i fællesspisning i cafeen.

Entré til foredraget koster 35 kr. Billetter på genbib.dk/billetter, også hvis du er interesseret i en madbillet til 70 kr.

jbl

Publiceret 07 October 2019 11:23