Børn og unge fra skoler og foreninger kan gøre en forskel for anbragte børn ved at sælge julelodder. Pressefoto

Børn og unge fra skoler og foreninger kan gøre en forskel for anbragte børn ved at sælge julelodder. Pressefoto

Vil du sælge julelodder?

Børnehjælpsdagens julelotteri er på gaden over hele landet fra 10. oktober, men der er mangel på lodsælgere - også i Gentofte Kommune.

På nuværende tidspunkt er kun to sælgergrupper repræsenteret i Gentofte Kommune. Det er Skovgårdsskolen (8.F.) og De Grønne Pigespejdere Helleruplund Gruppe.

Lodsalget er med til at sikre, at anbragte børn og unge i Danmark kan få gavn af Børnehjælpsdagens arbejde. Disse børn og unge vokser op hos plejefamilier eller på institutioner - også i Gentofte Kommune.

I Gentofte er 104 børn anbragt uden for hjemmet

De har ofte et stort afsavn op til jul på grund af brudte eller svære familierelationer.

Aktuelt er 104 børn og unge anbragt uden for hjemmet af Gentofte Kommune.

Børnehjælpsdagen håber derfor, at flere lokale foreninger, klubber og klasser vil tage del i årets julelotteri - og gøre en forskel for de anbragte børn.

Jeres forening tjener også på julelodsalg

De foreninger og klasser, der melder sig som lodsælgere, bliver naturligvis honoreret af Børnehjælpsdagen for deres indsats.

Et julelod sælges for 25 kroner, heraf går op til 12 kroner til foreningen, klubben eller klassen. Det betyder altså, at den gode gerning lønner sig på flere niveauer.

Knap 3 millioner til idrætsudstyr eller lejrskoler

Sidste år modtog 554 lokale foreninger, klubber og skoleklasser over hele landet i alt 2,9 millioner kroner for deres salg af Børnehjælpsdagens julelodder.

Pengene er for eksempel blevet brugt til nyt idrætsudstyr, stævner, lejrskoler eller fælles aktiviteter. Meld jer til her

Publiceret 11 October 2019 07:00