10. november er der fængslende toner i Hellerup. Pressefoto

10. november er der fængslende toner i Hellerup. Pressefoto

Koncert: Velklingende toner fra syngende forbrydere

I Lukas Stiftelsens Kirke, Bernstorffsvej 20A, Hellerup, kan man 10. november kl. 14 opleve velklingende toner fra hardcore sangere med rå stemmer i form af Fangekoret fra Vridsløselille i en støttekoncert til fordel for Lindely Plejecenter.

Fangekoret består af indsatte på udgang samt tidligere indsatte, som er fortsat med at synge efter løsladelsen.

Korleder igennem 25 år, Louise Adrian, synger med indsatte i fem fængsler, og koret optræder rundt omkring i de danske kirker.

I de første 10 år af Fangekorets virke i Vridsløselille Statsfængsel var der ingen, der kendte noget til de syngende forbrydere.

Men da de udgav en cd i 2004 fik offentligheden øje på dem. Der startede en efterspørgsel efter koret uden for murene, og med tiden fik Direktoratet for Kriminalforsorgen lavet nogle særlige udgangsregler, som i dag muliggør en koncertvirksomhed.

Koret optræder med sange, som korsangerne selv har skrevet, samt information om korets virke og livet bag murene. Teksterne handler om skyld, tro, fejltrin, tilgivelse, had, håb og anger.

Fangekoret har overdraget 145.000 kr. til Børnetelefonen under Børns Vilkår i overskud for salget af deres cd'er. Fangekoret har været med til at starte Cafe Exit, som hjælper indsatte i livet efter fængselsstraffen.

Der er skrevet bøger og lavet film om Fangekoret, som kaldes for Kriminalforsorgens mest synlige resocialiserende projekt. Louise Adrian har fået flere priser for hendes arbejde med Fangekoret.

Billetter ved indgangen

Entré 125 kr. inklusive kaffe, te og kringle efter koncerten. Billetter købes ved indgangen. Billetindtægten går til støtte af aktiviteter for beboerne på Lindely Plejecenter.

jesl

Publiceret 08 November 2019 08:41