Et af Birgitte Smaakjærs værker, som udstilles på Helleruplund.

Et af Birgitte Smaakjærs værker, som udstilles på Helleruplund.

Udstilling: Smittende farveglæde og bølgende linjer

Mød billedkunstneren Birgitte Smaakjær ved artist-talk

Helleruplund Kunstforening inviterer til deres tredje udstilling i dette efterår.

Under titlen 'Sjælens spejl' udstiller billedkunstner Birgitte Smaakjær fra Gilleleje. Der er fernisering på udstillingen lørdag den 9. november kl. 14-16, men der bliver også mulighed for at møde kunstneren ved en 'artist-talk' lørdag den 23. november kl. 14-16.

Birgitte Smaakjær gav kunstforeningen mulighed for at vælge mellem to titler til udstillingen. Den anden titel var 'Forførelsens elementer' med henvisning til de selvbevidste kvinder, der fylder hendes billedunivers - og som er parate til med godt humør at erobre verden.

Farveglæden og de bølgende linjer er smittende. Men her på udstillingen er der mere end forførelse, her er øjeblikke, hvor nuet forvandles af farver og kompositioner.

" I mine værker arbejder jeg med skildringer af nuet. Close ups af mennesker, deres udtryk og følelser, fanget i øjeblikket. I kompositionerne dyrker jeg beskæringer, der kun fremhæver det væsentlige. Jeg arbejder med ansigtet og hændernes lige linjer i kontrast til hårets bløde slyngninger over billedfladen," fortæller Birgitte Smaakjær.

Værkerne er i genren, hvor pop art møder spontan realisme, og både penselstrøg og farver er ekspressive.

Helleruplund Sognegård ligger på Sehestedsvej 1 i Hellerup, og der er åbent tirsdag til fredag kl.10-12 samt lørdag kl.14-16.

Publiceret 08 November 2019 07:01