14. november viser biblioteket filmen 'Husets ære'. Pressefoto

14. november viser biblioteket filmen 'Husets ære'. Pressefoto

Indtag smagen, lyden og synet af Island

Gentofte Bibliotek har sat Island på menukortet torsdag aften

arrangement Gentofte Hovedbibliotek har torsdag 14. november kl. 17.30-21 sat Island på menukortet, når man byder på højtlæsning, film og fællesspisning.

I filmen 'Husets ære' kommer Rannveig gravid men ugift hjem til Island fra København. Hun erfarer hurtigt, hvor langt hendes familie, og især den dominerende søster Thurid vil gå for at beskytte husets ære.

Dermed er der lagt op til familiedrama og søsterintriger i den smukke film, der også har en underfundig og ironisk kant i sin skildring af både det islandske og danske borgerskab.

'Husets ære' fra 1999 er instrueret af Guðný Halldórsdóttir. Ud over nogle af Islands bedste skuespillere har den bl.a. Ghita Nørby i en mindre, men dog betydelig rolle.

Baseret på Laxness

'Husets ære' er baseret på kortromanen 'Den gode frøken og huset' fra 1933, skrevet af instruktørens far, nobelprismodtageren Halldór Laxness.

Inden filmforevisningen læser litteraturformidler Therese West Boardman et uddrag højt fra 'Den gode frøken og huset', hvorefter der serveres en islandsk inspireret menu i bibliotekets café.

Entré inklusive madbillet: 70 kr. Billet købes på www.genbib.dk.

jesl

Publiceret 12 November 2019 14:00