"Naturligvis burde man kunne komme fra Hellerup Station via hele Gentoftegade og direkte helt til Lyngby uden busskift," skriver en læser. Foto: Adobe Stock polack - stock.adobe.com

DEBAT: Busnedskæringer - hvem vil starte en protestbevægelse eller underskriftsindsamling?

Af
Jørgen Schønnemann

Teglgårdsvej 653

Humlebæk

debat Trods det faktum, at det er Gentofte Kommune, der overordnet og suverænt har bestemt busnedskæringer og ruteomlægninger, forholder kommunen og Hans Toft sig forbavsende tavs til kritikken.

Da jeg ikke selv bor i kommunen, er jeg næppe den rette til at starte en protestskrivelse eller en underskriftsindsamling, men findes der dog ikke en 'bussemand' - altså en driftig borger i Gentofte, der kunne være tovholder til at starte en protestbevægelse eller underskriftsindsamling?

Papir til underskrift kunne f.eks. ligge hos butikker, Gentofte Kino, bibliotek, læger, tandlæger, fysioterapeuter mv. Måske som supplement oprette en Facebookside.

Som besøgende i kommunen har jeg kun anvendt 169/179 og kan derfor kun forholde mig til disse ruter.

Erstatningsbusserne 171/172 er dog sølle erstatninger, hvor man får indtryk af, at det er en skrivebordsgeneral, der har trukket (bus)linjerne på et kort - helt ude af trit med, hvordan borgerne kommer praktisk og mest smidigt fra A til B uden skift.

Naturligvis burde man kunne komme fra Hellerup Station via hele Gentoftegade og direkte helt til Lyngby uden busskift, og man burde også kunne komme fra Hellerup Station og via Strandvejen til Jægersborg Allé helt til Femvejen, ad Bernstorffsvej (forbi rådhuset) og retur til Hellerup Station - også uden skift.

Det er muligt, der ikke er nok passagerer til de store (nuværende) busser, men så indsæt nogle mindre miljørigtige busser, der nemt kan sno sig i trafikken. Og meget vigtigt: genindfør halvtimes-drift, så det centrale Gentoftegade omkring torvet ikke sygner hen.

Gode borgmester, kommunens trafikplanlægger Peter Kirsch mener, at busomlægningen først skal revurderes om et halvt år. Tænk på, at vi går en kold og våd tid i møde, og mange stoppesteder har end ikke læskure.

At vente et halvt år forlænger jo kun problemerne og utilfredsheden!

Så gode borgmester, kom på banen nu med en hurtig løsning, der tilgodeser alle borgere - og især de handicappede, mange ældre, som er dårligt gående, som bruger rollator eller stok. Og tænk på småbørnsfamilierne med barnevogne/klapvogne.

Publiceret 13 November 2019 11:30