Nej, det er ikke de tre røvere i Kardemommeby, men de tre gamle shubber Bosse, Willy og Claus, der sammen med Karsten Lagermann og John Sørensen 21. november giver koncert på Bellevue. Foto: Pernille Borenhoff

Nej, det er ikke de tre røvere i Kardemommeby, men de tre gamle shubber Bosse, Willy og Claus, der sammen med Karsten Lagermann og John Sørensen 21. november giver koncert på Bellevue. Foto: Pernille Borenhoff

Klar til fællessang? Shubberne lyder som sig selv på Bellevue

21. november er der dømt fællessang på Bellevue Teatret, når Shu-bi or not Shu-bi fyrer op under publikum med gags og sange fra Shubiduas guldalder

Af
Pernille Borenhoff

koncert Håret - altså det, der stadig er tilbage - er gråligt. Og rynkerne er flere. Men de hurtige replikker, humøret og energien er den samme, som da Bosse, Willy og Claus for mere end en menneskealder siden udgjorde en væsentlig del af grundstammen i Shubidua. Alderen til trods har de masse af mod på at stå på en scene. Ja, faktisk har de svært ved at lade være, og cirka 30 gange om året pakker de gearet ned og rejser landet rundt for at spille. For der er til stadighed er et stort publikum, der hellere end gerne synger med på "Vuffielivov", "Askepot" og "Hvalen Valborg".

Og selvom man måske ikke umiddelbart skulle tro det, så vokser der til stadighed generationer op, der også er vilde med Shubidua-sange.

"Vi har lige været på en musikefterskole, hvor vi gav koncert for 800 mennesker. Mange af dem var ikke mere end 16-17 år," siger trommeslageren Bosse Hall Christensen.

"Jeg tror, at de unge begynder at høre efter teksterne, der jo handler om noget andet end blot kærlighed. Vi fortæller hverdagshistorier, og nogle af problemstillingerne er evigt aktuelle. Tag "Costa Kalundborg", "Madsen, der stjal af kassen" eller "Askepot", der danser ensom omkring," siger guitaristen Claus Asmussen.

For Willy Pedersen, der har været ude af gruppen i rigtig mange år, er det at kommet tilbage som at komme ind i en tidslomme.

"Vi står der med de unge, der gerne vil høre os. Det er som at blive ung igen," siger han og griner.

Fra shubbernes guldalder

Den 21. november spiller de tre gamle shubber på Bellevue Teatret sammen med sangeren Karsten Lagermann og bassisten John Sørensen. I den konstellation hedder de Shu-bi or not Shu-bi, for det oprindelig Shubidua-band findes ikke længere.

"Repertoiret ved koncerterne bliver løbende skiftet ud, men alt, hvad vi spiller, er fra de første ti plader. Det var vores guldalder," siger Claus Asmussen.

Sangene blive leveret, som de lød dengang. Ikke noget med at ændre på musik eller tekster, for det er ifølge de tre musikere sådan, publikum vil have det.

"Folk er oppe at stå og synger med. Det smitter af, når folk er så glade," siger Bosse, der har været med til at skrive mindst 100 af de over 200 numre, som Shubidua har begået.

"Vi lyder 100 procent originalt og laver ikke om på musikken, og vi har en god energi og laver gags på scenen, så folk bliver underholdt. Vi giver os meget til publikum, så det bliver personligt," siger Bosse.

Ifølge Willy så tilfører de to nye musikere en ny energi til bandet.

"Karsten løfter arven fra Michael Bundesen. Det er en næste umulig opgave. Han efterligner ikke, og for os havde det været et problem, hvis sangen stak ud. Jeg er meget overrasket over, hvor god han er," siger Willy Pedersen.

Publiceret 16 November 2019 11:00