Der skal en godt fyldt sparegris til, hvis man vil købe bolig i Charlottenlund, viser Boligas tal. Pressefoto

Der skal en godt fyldt sparegris til, hvis man vil købe bolig i Charlottenlund, viser Boligas tal. Pressefoto powerstock - stock.adobe.com

Et hus i Charlottenlund koster nu 11 mio. kr.

bolig Selvom huspriserne på landsplan er steget, og den positive prisudvikling har spredt sig til de mindre samfund uden for storbyerne, så er der stadig en stor kløft mellem de beløb, der skal til for at købe hus - alt efter hvor man befinder dig i Danmark. Det viser nye tal fra boligsitet Boliga.dk.

For eksempel skal man kunne skrabe omkring 10,9 millioner kroner sammen, hvis man gerne vil købe en villa i Charlottenlund.

Det er nemlig, hvad husene i gennemsnit er blevet handlet for i årets første otte måneder i området nord for København - som altså er indehaver af landets absolut højeste hammerslag.

Andre steder i landet, er det helt andre beløb, der gælder. For eksempel behøver man kun at skaffe omkring 460.000 kroner, hvis man vil købe et hus i Rødby på Lolland. Det er således det sted i landet, hvor køberne i år har betalt mindst for deres nye hus.

Fortsat stor forskel

"Selvom der er nogle af de mellemstore og særligt pendlerbyerne, der begynder at indhente det forspring, som de dyreste byer fik i en periode, så tror jeg stadig at man vil se en meget stor forskel mellem de allerbilligste og de allerdyreste huse," siger boligøkonom hos Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann i en pressemeddelelse.

jesl

Publiceret 17 November 2019 08:00