Mange Gentofte-borgere raser over de nye busomlægninger. Modelfoto: Søren Bidstrup, Ritzau/Scanpix

Mange Gentofte-borgere raser over de nye busomlægninger. Modelfoto: Søren Bidstrup, Ritzau/Scanpix Scanpix Denmark

DEBAT: Resultat af Gentofte Kommunes bus-sparepolitik

Af
May-Britt Åberg

Gentoftegade 76

Gentofte

Debat For et par dage siden havde jeg en oplevelse, der berørte mig meget. I buslæskuret på Gentofte Torv sad en ældre dame, som synligt rystede af kulde, næsen og øjnene løb, og hun så meget forkommen ud.

Jeg spurgte, om jeg kunne hjælpe, men hun sagde pænt nej tak, hun ventede på bussen. Jeg spurgte, hvor længe hun havde ventet, og hun svarede cirka 20 minutter.

Jeg tjekkede lige rejseplanen på min mobil og kunne se, at hun skulle vente yderligere 25 minutter, hvilket jeg fortalte hende. 'Åh nej', sagde hun, 'jeg skal sådan på toilettet. Tror du, der er et toilet inde i caféen'? Jeg kunne bekræfte, at caféen havde et toilet. Hun virkede lidt usikker og spurgte, om jeg troede, det var i orden, at hun brugte toilettet, hvilket jeg absolut mente var ok.

Jeg spurgte, om hun ikke havde nogen, der fremover kunne hjælpe hende med bus-tiderne. Hertil svarede hun, at hun ikke havde nogen nær familie, og fjernere familiemedlemmer havde alle travlt.

Det er ikke første gang, jeg oplever ældre, der sidder i selvsamme læskur og spejder efter bussen. Et par gange er jeg blevet stoppet foran læskuret af ældre med rollatorer, der har spurgt, om jeg kan hjælpe med at finde ud af, hvornår bussen går. De havde ventet længe (henholdsvis 45 min. og 30 min.) og havde ikke mobiltelefoner, så de selv kunne tjekke tiderne.

Vi faldt lidt i snak, og de ytrede stor utilfredshed med og bekymring over, at bussen kun gik én gang i timen og at de nu skulle skifte bus undervejs.

Velkommen til Gentoftes bus-sparepolitik!

Kære borgmester Hans Toft - det kan Gentofte Kommune ikke være bekendt! Indfør ½ times drift igen! Indfør direkte forbindelser fra A til B! Indfør, at der igen kommer skiltning med afgangstider ved busstoppestederne, ikke kun med intervaller!

Der er mange ældre, der ikke har smartphones eller computere til at tjekke tider. Ældre kan ikke bruge intervaltider til noget, for er ventetiden 1 eller 59 minutter?

Tænk på, det er de ældre, der nu frysende venter i uvished ved busstoppestederne! Tag handling nu inden kuldegraderne for alvor sætter ind.

Ud fra de læserbreve, der er i Villabyerne, og at Gentofte Kommune sikkert også har fået en del direkte henvendelser, må det være tydeligt, at der er stor utilfredshed med omlægningen af buslinjerne.

Hvornår har borgmester Hans Toft / Gentofte Kommune tænkt sig at reagere på borgernes utilfredshed? Det savnes der svar på.

Publiceret 22 November 2019 11:00