DEBAT:

Verdens bedste børnehave

André Bach, Brødrevej 4, Dyssegård

I 2001 stod min kæreste og jeg foran samme valg som så mange andre småbørnsforældre: hvor skal den lille skat tilbringe hverdagen, når mor og far er ude at arbejde?
Det var mest min kæreste, der stod for undersøgelsen af markedet for børnehaver, det synes jeg var helt fint, lige indtil hun sagde ”vi skal ned og snakke med den lokale Rudolf Steiner-børnehave Klokkeblomst, de har børn ned til 2 år”.
Nu synes jeg ikke, jeg har mange fordomme, men jeg vidste, at Rudolf Steiner er noget med hestevogne, kedeligt legetøj, klidboller og 70'er biodynamik. Ikke, at der er noget galt i det, men jeg forestillede mig noget mere almindeligt til vores lille dreng.
OK, jeg gik med til at mødes med personalet i Klokkeblomst og vidste, at når først min kæreste havde oplevet den børnehave på tæt hold, så ville hun da også indse, at min idé om at gå til en standard institution var helt rigtig.
Temmelig skeptisk mødte jeg op sammen med min kæreste og hvad mødte os?
En lille intim børnehave lige bag ved Netto på Dalstrøget, et stenkast fra Vangede Station.
En børnehave malet indvendigt med de dejligste lyse farver, nogle varme, åbne voksne, som helt åbenlyst elskede deres job og de børn, de passede på.
Og allervigtigst en 20-25 børn som tydeligvis stortrivedes, barnelatter og hyggelige lege. Sikke et sted.
Jeg var solgt meget hurtigt, det var så tydeligt, at børnene bare elskede at være der, der var så meget kærlighed til børnene.
Vi fik heldigvis plads i Klokkeblomst, og vi nød bare den familiære atmosfære, der gjorde det til en fornøjelse at aflevere vores søn om morgenen.
Og hvad så med det der Rudolf Steiner? Var der ikke et eller andet mærkeligt? Måske den årlige tur til bondemanden, hvor børnene selv hiver gulerødder op af jorden og de ser et par grisebasser løbe rundt i mudderet? Eller hvad med de mange ture i skoven? Nej, det er der ikke noget underligt i, og forhåbentligt laver andre børnehaver noget lignende.
Faktisk har jeg aldrig oplevet noget, hvor jeg tænkte, at det var da mærkeligt.
Da vi fik en søn mere, var det let at vælge Klokkeblomst igen, der var præcis samme vidunderlige stemning og voksne, man bare har så meget tillid til.
For to år siden skulle vores datter så også i børnehave, og efter at have haft verdens sødeste, dejligste dagplejemor skulle hun selvfølgelig også i Klokkeblomst.
Heldigvis var det ligeså godt, som det altid har været.
Når man har børn, skal man foretage en masse valg, men valget af børnehave blev for mig nemt, jeg vil gerne overdrage ansvaret i dagtimerne til mennesker, jeg ved, elsker at passe børnene, og som har denne helt specielle respekt for børns forskelligheder.
13 år senere, og med nu tre børn, der har gået der, er jeg bare nødt til at fortælle, at dér lige midt i Dyssegård ligger denne oase af en børnehave, som for mig er det bedste sted for ens børnehavebarn.

Publiceret 26 November 2014 20:00