Tænker kommunen på vore børn? Arkivfoto

Tænker kommunen på vore børn? Arkivfoto

DEBAT: Interesserer kommunen sig overhovedet for de små børns tarv?

Af Kasper E. Jørgensen, Markvangen 27, Vangede

Gentofte Kommune har udarbejdet en ny lokalplan i Vangede ved Vangede Fort om at bygge ældreboliger klos op ad den integrerede børneinstitution, hvor mine børn går. Der tages ingen hensyn til børnenes tarv ved placeringen af byggeriet og under selve byggeprocessen.

Lige syd for vuggestuens legeplads - 2½ meter er afstanden kun - er planlagt bygning af ældreboliger i op til 16 meters højde, som vil kaste skygge på store dele af legepladsen langt det meste af dagen. I kommunens vurdering står, at byggeriet vil føre til er ”en markant begrænsning af solskinstimer”. Skal vores små børn nu lege og opholde sig i skyggen, når de er ude?

Og angående byggeprocessen: Hvordan sikres de små børns søvn i løbet af dagen under byggeprocessen? Denne bekymring, som blev rejst på et borgermøde om det ny lokalplansforslag, blev ret overlegent affærdiget af borgmester Hans Toft med, at larmen på byggepladsen skal leve op til gældende regler for byggestøj! Svaret indebærer på ingen måde en forståelse for børnenes behov i de to daginstitutioner – ja, der er faktisk to småbørnsinstitutioner - som ligger side om side med det påtænkte byggeri!

Det er uanstændigt over for de små børn, der hindres i at få deres søvn pga. kommunens byggestøj! Kommunen skriver ellers på sin hjemmeside: ”Vores tilbud til de yngste borgere understøtter et børneliv med tryghed, leg og læring” – det rimer dårligt på en byggeplads med støj og snavs, for lidt søvn til børn i udvikling og et udeliv i skyggen.

Det opleves, som om kommunens politikere ved vedtagelsen af denne lokalplan kun har interesseret sig for placeringen af ældreboliger og slet ikke har interesseret sig for de små børns tarv. Det virker forstemmende.

Publiceret 17 February 2019 08:00