DEBAT: Stop brokkeriet om Forstbotanisk have

Bente Vejre, Gardes Allé, Hellerup, og Sofie Stemann Beck Lykkesholms Allé, Frederiksberg C, tidl. Gamlehave Allé, Charlottenlund

Bente Vejre (Gardes allé, 2900 Hellerup) og Sofie Stemann Beck (Lykkesholms allé, 1902 Frederiksberg C, tidl. Gamlehave allé, 2920 Charlottenlund)

Over en længere periode har man ikke kunne læse Villabyernes blad uden, at der var en omtale af Forstbotanisk have og det ledige stykke jord ved Charlottenlund Station, der skal udlægges til udvidelse af haven samt kritik af de mange nye boliger, herunder især ungdomsboliger, der planlægges bygget på grunden.

Kritikken giver anledning til flere overvejelser. For nu er det sådan, at går man en tur i Forstbotanisk have, møder man ikke mange mennesker. Og har man behov for en gåtur i naturen, er der rig mulighed for dette i Charlottenlund Skov, Bernstoffsparken, Dyrehaven samt de mange andre skønne naturområder, som ligger i Gentofte Kommune.

Og så er der kritikken af de nye ungdomsboliger, der bygges. Nogle mener, at Borgmester Hans Toft overdriver behovet for ungdomsboliger. Men i dag er der 722 unge, der er aktivt boligsøgende, så behovet for ungdomsboliger er der.

Mon ikke det ville være en god idé at begynde at tilgodese de unge i stedet for at brokke sig over Forstbotanisk have? Mange unge må i dag flytte ud af kommunen, fordi de ikke kan få en lejlighed her, og det er ærgerligt.

Så stop nu brokkeriet, og lad Gentoftes unge få lov til at starte livet i en ungdomsbolig med gode og trykke rammer i vores ellers så gode kommune.

Publiceret 27 February 2019 17:00