DEBAT: Forstbotanisk Have er fredet! Skal politikerne blande sig i det?

Af
Kirsten Olrik

Henningsens Allé 2C

Hellerup

Jeg deltog i går i den store demonstration foran Christiansborg arrangeret af Fredningsalliancen, der består af 50 forskellige grønne organisationer med DN i spidsen. Vi var så mange, at vi kunne slutte af med at omringe hele Christiansborg i en lang kæde og synge for politikerne!

Demonstrationen var generelt rettet mod regeringens lovforslag om af-fredning af fredede områder, helt aktuelt en større fredet strandeng på Amager Fælled, den fredede Stejleplads i Sydhavnens Fiskerihavn og et område i Brønshøj.

Én af de flere virkelig gode talere citerede Carl Wesenberg-Lund, Danmarks første ferskvandsbiolog, for hans indsats for naturfredning, hvor han i 1928 siger:

”Én generation kan ødelægge, hvad 30 generationer ikke kan genopbygge”.

Nedbrydningen af de lovmæssige fredninger startede i begyndelsen af 1990erne med, at kommunerne fik lov at bestemme over zonerne op mod fredsskov og andre fredningszoner, så de overgik fra fredningsnævnene og domstolene til kommunerne. Det var en meget dårlig beslutning.

Hvis de større fredninger nu også skal fratages domstolene, er det endnu et alvorligt anslag mod magtens tredeling i et demokratisk samfund. Det er at lade ræven vogte gæs.

Det er, hvad vi tydeligt ser ske her med vores kære Forstbotaniske Have.

Publiceret 09 March 2019 08:11