Ifølge læserbrevskribenten kom Jeanne Toxværd fra Enhedslisten bedre ud af sidste uges borgermøde end borgmester Hans Toft. Foto: Signe Haahr Pedersen

Ifølge læserbrevskribenten kom Jeanne Toxværd fra Enhedslisten bedre ud af sidste uges borgermøde end borgmester Hans Toft. Foto: Signe Haahr Pedersen

DEBAT: Han tabte, hun vandt – Miljøstyrelsen har det sidste ord

Susanne Thorkilsen, Ordrup Jagtvej 2, Charlottenlund

Om borgmester Hans Toft er urørlig, skal jeg ikke gøre mig klog på, men bedømt efter reaktionerne under det velbesøgte borgermøde, afholdt i rådhushallen den 25. marts, kan dog siges så meget, at borgmesteren under fremlæggelsen af og debatten om de reviderede byggeplaner for godslæssepladsen mellem Forstbotanisk Have og Charlottenlund Station, totalt mistede grebet om forsamlingen og endte med at stå tilbage som skydeskive for ringeagtsytringer og kritik af hans mangel på respekt for demokratiet.

Når det gik så gruelig galt for borgmesteren, skyldtes det også en anden ting, som han angiveligt havde glemt at tage højde for, nemlig at Jeanne Toxværd (der sidder i kommunalbestyrelsen som repræsentant for Enhedslisten og i øvrigt har afholdt sig fra at indgå i samarbejder med borgmesteren og hans parti) ankom til mødet forberedt til tænderne, for med klar og tydelig stemme på et velgørende let forståeligt dansk at argumentere for en bevarelse af arealet som et rekreativt grønt område med en bebyggelsesprocent på 10.

Byggeriet på godslæssepladsen forudsætter, at Miljøstyrelsen giver lov til at reducere skovbyggelinjen fra 25 meter til 20 meter. Et afslag fra Miljøstyrelsen kræver, at der i styrelsen er den faglighed til stede – og magt til at udnytte den - som for tiden glimrer ved sit fravær i Gentofte Kommune.

Publiceret 02 April 2019 09:00