Omkring 150 borgere var mødt op til et borgermøde om byggeplanerne for den omstridte grund ved Charlottenlund Station mandag den 25. marts på Gentofte Rådhus.

Omkring 150 borgere var mødt op til et borgermøde om byggeplanerne for den omstridte grund ved Charlottenlund Station mandag den 25. marts på Gentofte Rådhus.

DEBAT: Vi vil blive ved med at protestere

Af
Peter Laurs Sørensen

Jægersborg Allé 20

Charlottenlund

Et hastigt indkaldt borgermøde mandag 25. marts efterlod desværre ikke modstanderne af byggeriet ved Forstbotanisk Have med andet end skuffelse og frustration.

Frustration over, at sagens kerne, det vil sige bevarelsen af haven og den ubebyggede grund som grønt område, igen blev overset, og skuffelse over, at den samlede kommunalbestyrelse aldrig kom i dialog med borgerne og tog de mange indvendinger til efterretning.

Det er som om, man (kommunalbestyrelsen) ikke vil forstå, at dette sted er unikt og ganske enkelt ikke bør bebygges.

I stedet for at lytte til de konstruktive indvendinger fra borgerne i salen gentog man, at behovet for boliger dikterer et byggeri på lige præcis dette sted, og så vil man i øvrigt gå videre med sagen og ansøge om dispensationer, så man kan få sin vilje.

Det var skuffende og vidnede om en kommunalbestyrelse, som ikke stikker fingeren i den lokale jord.

Mødet gjorde det bestemt ikke mindre forkert og mindre dumt at ville bygge lige præcis her. Tværtimod må borgerne igen konstatere, at sagen uvedkommende politiske ideologier og almindelig dumstædighed åbenbart skal påføre os og kommende generationer en uoprettelig skade.

Men vi vil fortsat protestere, og hvis der gives dispensationer til byggeriet, vil vi græmme os over de ansvarlige politikere, som fortjener et par skamstøtter for deres uansvarlighed over for dette enestående stykke natur og kulturhistorie.

Det kan i øvrigt kun undre, at ingen af politikerne griber sagen med kyshånd og lytter til de mange alternative og særdeles konstruktive ideer, som er blevet fremført. Både kulturhistorie og natur, her i form af de enestående vækster i haven, er faktisk emner, som har vælgertække.

Publiceret 03 April 2019 19:18