"Jeg holder mig ikke tilbage for at sige til alle, der fodrer fugle ved Gentofte Sø, at de skal stoppe deres forehavende, for det avler kun fuglenes nærgåenhed." Foto: Mariann Jensen

DEBAT: De skønne svaner?

Camilla Jo Ebdrup, Søbredden 55, Gentofte

Villabyerne vælger at bruge næsten en hel side, sågar side 2 (Villabyerne 2. april, red.), på at anklage hundeejerne for at genere de stakkels svaner, der bygger reder.

Jeg må tage til genmæle. Jeg går dagligt i Brobækmose med min lille Coton og måtte den anden dag tage min hund under armen og i stedet bruge snoren til at svinge voldsomt omkring mig, så vi kunne passere stien, fordi en svane havde besluttet sig for at tage opstilling. Lige meget, hvor meget jeg råbte, hvæsede den bare og pustede sig op. Det var først, da snoren kom på banen, at jeg fik den i vandet og jeg kunne passere den smalle sti.

Jeg rystede over hele kroppen bagefter. For mig var det en ubehagelig oplevelse. Jeg har også oplevet dette ved Gentofte Sø både med gæs og svaner. Løsningen kender jeg ikke. Dog holder jeg mig ikke tilbage for at sige til alle, der fodrer fugle ved Gentofte Sø, at de skal stoppe deres forehavende, for det avler kun fuglenes nærgåenhed.

Min personlige løsning er, at jeg i hvert fald er bevæbnet med min hundesnor og ikke er bange for at bruge den!

Publiceret 16 April 2019 16:04