"Jeg foreslår, at vi den 26. maj også inviterer Gentoftes borgere til at stemme, om de ønsker et byggeri og dispensation fra skovbyggelinjen," skriver Marianne Victor Hansen. Pressefoto

DEBAT: Inviter Gentoftes borgere til folkeafstemning om byggeriet ved Forstbotanisk Have

Marianne Victor Hansen, folketingskandidat for Alternativet

Marianne Victor Hansen, folketingskandidat for Alternativet, Sigridsvej 10, Hellerup

Kære kommunalbestyrelse. Tak til jer for at invitere borgerne med til kommunalbestyrelsesmøde for nylig. God idé at få en grundig gennemgang af projektet, hvor der bygges så tæt på Forstbotanisk Have, at det kræver Miljøstyrelsens dispensation fra den normale skovbyggelinje på 30 meter.

Endnu bedre idé at høre borgerne forud for kommunalbestyrelsens beslutning om at søge dispensationen. Ærgerligt var det så at opleve et polariseret og ophedet møde, der ikke ændrede nogens indstilling. Beskæmmende at høre 18 ud af 19 kommunalbestyrelsesmedlemmers argumenter for at betragte skovbyggelinjen som en ligegyldig elastik, der må underordnes behovet for at få 7 % ungdomsboliger.

Mest overraskende, at også grønne partier som SF og Radikale er villige til at tilsidesætte FN’s verdensmål og gode hensigter om at styrke fri natur, skov og biodiversitet. 18 ud af 19 er et solidt flertal. En demokratisk beslutning. Men er det flertal i tråd med Gentoftes borgere?

Når mange tusinde borgere har skrevet under imod byggeriet, ville det være endnu mere demokratisk at overlade beslutningen til alle Gentoftes borgere. Vi skal alligevel til stemmeurnerne den 26. maj, når der er valg til EU-parlamentet.

Jeg foreslår, at vi den 26. maj også inviterer Gentoftes borgere til at stemme, om de ønsker et byggeri og dispensation fra skovbyggelinjen.

Vi kunne endda også spørge, om folk skulle have nogen ideer til, hvad grunden alternativt kunne bruges til. Sharinggentofte har allerede indsamlet mange gode ideer, men der er helt sikkert endnu flere, der kunne komme i spil.

Det ville være en flot demokratisk gestus fra et solidt flertal i kommunalbestyrelsen.

Publiceret 19 April 2019 10:14