Ina Strøjer-Schmidt (SF).

Ina Strøjer-Schmidt (SF).

DEBAT: Minimumsnormeringer er nødvendige pga. velfærdsforringelserne

Ina Strøjer-Schmidt, folketingskandidat for SF i Københavns Omegns Storkreds

Kenneth Kristensen Berth (DF) argumenterede for (Villabyerne 26. marts, red.), at der ikke skal være minimumsnormeringer.

Det er jeg meget uenig med ham i. Det ville være dejligt, hvis serviceniveauet overalt i Danmark var så højt, at man ikke behøvede at indføre minimumsnormeringer.

Men realiteten er desværre en anden. I dag er det sådan, at en medarbejder på plejehjemmet kan stå alene med 42 beboere på en nattevagt, og der kan være over 20 børn pr. pædagog i daginstitutionerne.

Med minimumsnormeringer ville man forbyde denne situation, fordi man ville fastsætte et krav om et minimum antal medarbejdere, der skal være tilstede for at kunne tage sig af vores børn og ældre. Dette ville kommunerne skulle rette sig efter, og statskassen skal hjælpe med finansieringen. Minimumsnormeringer svarer til en minimumsstandard.

Ved at at indføre minimumsnormeringer sikrer vi borgerne, at uanset hvor i landet de bor, så kan de være sikre på, at der er nok personale til ordentlig ældrepleje og deres børn i institutionerne.

Og lad mig så lige kommentere Kenneths bemærkning om, hvor meget DF har gjort for de ældre. Det er jo vrøvl. DF støtter en regering, der konsekvent har forringet den offentlige service. Var den offentlige service ikke blevet forringet, havde vi formentlig slet ikke følt os nødsaget til at foreslå indføringen af minimumsnormeringer.

SF har stillet et lovforslag om et nedskæringsstop i ældreplejen og økonomisk kompensation til kommunerne for væksten i antallet af ældre borgere, som skal behandles i Folketinget den 30. april. Hvis de ældre er så vigtige for DF, som de siger, vil de stemme for. Men mon ikke det bliver som sidste gang, SF havde et lignende forslag til behandling, at DF stemmer imod. Mere handling, DF, mindre snak, tak.

Publiceret 24 April 2019 16:27