Læseren forstår ikke, hvorfor Kirsten Hansen, som i sidste uge skrev et kritisk læserbrev om Øjenhospitalet Danmark, ikke bare gik til det offentlige. Modelfoto: Adobe Stock

Læseren forstår ikke, hvorfor Kirsten Hansen, som i sidste uge skrev et kritisk læserbrev om Øjenhospitalet Danmark, ikke bare gik til det offentlige. Modelfoto: Adobe Stock Vasyl - stock.adobe.com

DEBAT: Grå stær-operationer og øjenhospitaler

Af
Rodney Aarup

Dyssegårdsvej 65

Dyssegård

Kirsten Hansen, Gentofte, har sendt et læserbrev til Villabyerne vedrørende grå stær-operation på Øjenhospitalet Danmark. Hvorfor betaler man 37.400 kr., når det offentlige betaler grå stær-behandlinger?

I januar fik min kone også foretaget en forundersøgelse for grå stær på Øjenhospitalet Danmark, og her fik hun oplyst, at der - udover den grå stær - også var bygningsfejl på begge øjne, hvoraf kun det ene øje kunne rettes. Og rettelse af bygningsfejl ville det offentlige ikke betale.

Tilbudet var på 33.000 kr. for den grå stær plus bygningsfejlen på det ene øje. Sygekassen refunderer 12.000 kr.

Jeg ringede så til Glostrup Hospital, hvor jeg spurgte, om de rettede bygningsfejl ved grå stæroperationer. Hvis muligt ja, men de skulle først selv se patienten.

Min kone besluttede at leve videre med kontaktlinser og bad Glostrup foretage operationerne. De kunne ikke holde de 30 dage og henviste til Scandinavian Eye-Center, Hellerup, som ville blive betalt af det offentlige.

Nyt besøg - nu hos Scandinavian Eye-Center (hypermoderne, lækker klinik), og de oplyste, at bygningsfejlene sagtens kunne rettes ved grå stær-operationerne, og det skete med kort ventetid med en perfekt, professionel behandling.

I dag bruger min kone ikke kontaktlinser - kun læsebriller.

Øjenhospitalet Danmark kunne altså kun klare grå stær samt den ene bygningsfejl og fortalte, at det offentlige ikke betaler for rettelse af bygningsfejl. Scandinavian Eye-Center klarede begge bygningsfejl, og prisen var 0,00 kr. grundet samarbejdsaftalen med det offentlige. Og vi sparede 21.000 kr.

Eneste udgift var 800 kr. til Øjenhospitalet Danmark for, hvad jeg vil betegne som dårlig rådgivning/information.

Publiceret 18 September 2019 19:14