Sådan så den ud, gangbroen over Klampenborg Station, der blev revet ned i januar 2011 på grund af slitage og fare for dryssende beton. Arkivfoto: Mikael Østergaard

Sådan så den ud, gangbroen over Klampenborg Station, der blev revet ned i januar 2011 på grund af slitage og fare for dryssende beton. Arkivfoto: Mikael Østergaard

DEBAT: Gangbroen, der ikke ville dø

Af Susanne Thorkilsen, Ordrup Jagtvej 2, Charlottenlund, forhenværende formand for Skovshoved-Klampenborg Grundejerforening

I Villabyerne 10. september 2019 spørger Brian Lee Stege, hvad der blev af sagen om gangbroen ved Klampenborg Station.

Det officielle svar er, at gangbroen blev revet ned, på foranledning af Banedanmark, fordi den stod i vejen for et presserende skinneopretningsarbejde .

Billedligt talt indgik nedrivningen i et 'Lebensraum-projekt' udtænkt af ejeren af Christiansholms Slot.

Udover gangbroen indgik følgende tiltag i projektet: total ødelæggelse af trampestien for at tvinge områdets beboere til at benytte en nyanlagt sti pakket ind i trådhegn, nedrivning af en villa beliggende (for) tæt ved slotttet, hvis ejer - efter sigende - blev mobbet ud af sin egen bolig, udvidelse af slotsparken ved at nuppe en bid (600 m2) af Vitus Berings Allé samt opsætning af skilte ud til offentlig vej, med et billede af en sikkerhedsvagt forklædt som Darth Vader.

Ikke overraskende gjorde disse tiltag, at snakken om gangbroen ikke ville forstumme. I flere år var gangbroen således et fast punkt på den årlige generalforsamling i Skovshoved-Klampenborg Grundejerforening.

Til sidst blev det åbenbart borgmesteren for meget, og med det formål at sætte en stopper for snakken, opfandt man på rådhuset en fortælling, hvor Banedanmark optrådte som den virkelige skurk, der var løbet fra et bindende tilsagn om at betale for en bro magen til den gamle.

For ret at illustrere den gode vilje, hev kommunen Banedanmark i retten, uanset man ikke kunne bevise, at Banedanmark rent faktisk havde givet et sådant tilsagn.

Derfor kom der ingen bro ud af dette initiativ, kun udgifter, idet retten dømte kommunen til at betale sagens fulde omkostninger.

Til trøst kan oplyses, at retten fastslog, at Gentofte Kommune har en tidsubegrænset ret til at etablere en gangbro ved Klampenborg Station. Hvornår det sker, kan man passende spørge borgmesteren om.

Publiceret 24 September 2019 16:10