Det trak stor opmærksomhed, da verdens dengang største krydstogtsskib Allure of the Seas i oktober 2010 sejlede under Storebæltsbroen. Vor læser betakker sig for at få skibe af den kaliber til Skovshoved Havn. Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix

Det trak stor opmærksomhed, da verdens dengang største krydstogtsskib Allure of the Seas i oktober 2010 sejlede under Storebæltsbroen. Vor læser betakker sig for at få skibe af den kaliber til Skovshoved Havn. Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix Scanpix

DEBAT: Krydstogtsskibe i Skovshoved, nej tak

Af
Marit Astrup

Lille Strandvej 4 A

Hellerup

Colette Brix' læserbrev i Villabyerne 17. september om turisme i Gentofte virker nærmest som en joke.

Lykken ved turistbusser, der kører op og ned ad Strandvejen og gennem den smalle del af denne gennem Hellerup. Oh, herligt.

Og "vi ville elske at have krydstogtsskibe i Skovshoved Havn".

Jeg vil gerne spørge, hvem 'vi' er? Givetvis ikke dem, der bor ud til havnen.

Krydstogtsskibe er store monstre, der dominerer enhver havn, de ankrer op i.

De forurener og lugter, og de spyr endagsturister ud i store masser, som notorisk ikke lægger særligt mange de steder, de besøger i hast og jag. Et fænomen, der efterhånden er velkendt og problematisk verden over.

Selv er jeg flyttet ud af den centrale del af København for blandt andet at blive fri for de mange turister året rundt.

Jeg nyder netop freden og de grønne omgivelser i vores kommune. Det er en ulykkelig ting, at mentaliteten i Danmark har ændret sig sådan gennem de sidste mange år, at det kun er pengene, der tæller. Det er kun penge, der har værdi. Når man medtænker hele klimaproblematikken, så er det en syg tankegang.

Hvis Colette Brix gerne vil hjælpe de handlende i Gentofte Kommune, så kunne hun begynde at kæmpe for en lavere skat på de små forretningers lokaler. Stigende skatter har drevet mangen en forretning ud af deres domicil.

Publiceret 25 September 2019 19:11