"Man bevilger rask væk en musikbunker, opretter en legeplads ved batteriet ved DUI-hytten, laver et prestigeprojekt som Byens Hus, men at inddrage en almen boligorganisation for at få støtte til et pigeprojekt er åbenbart ikke noget, som prioriteres særligt højt," skriver Ole Lund Petersen i dette læserbrev. Arkivfoto

DEBAT: Er kommunens integrationsindsats kun for drenge?

Ole Lund Petersen, Stolpehøj 104, 2. tv., Gentofte

Som formand for Gentofte Ejendomsselskab må jeg stille spørgsmålet: Hvordan er det egentlig, at Gentofte Kommune behandler de almene boliger og deres forsøg på en integrationsindsats?

Kommunen igangsatte et pigeprojekt for piger mellem 6-14 år i Mosegårdsparken ud fra en idé om, at pigerne kunne gøres parate til at indgå i sportsklubbernes aktiviteter. Dette viser sig at være umådeligt svært, da de kulturelle forskelle er for store til, at pigerne ønsker at indgå i dette.

Kommunen har været så venlig at igangsætte et drengeprojekt, hvis baggrund opstod, da der for nogle år siden var en del problemer med kriminalitet og hash. Derfor ville man gøre en indsats for brødrene, så de kunne vælge en anden tilværelse. Det må vi sige, har været en succes, og Mosegårdsparken har økonomisk støttet projektet.

Hvad gør man så over for pigerne? Uden at kontakte brugerne, dsv. Mosegårdsparkens afdelingsbestyrelse eller organisationsbestyrelse, nedlægges projektet med stop i efterårsferien. Har der været en evaluering af projektet i samarbejde med Gentofte Ejendomsselskab? Næ, der har ingen kontakt været med kommunen, men pigerne har fået at vide, at de ikke skal komme mere!

Dét er kommunens integrationsindsats i et boligområde, hvor ildsjæle blandt beboerne hele tiden står med en integrationsindsats, som åbenbart ikke er noget, kommunen mener er værd at bruge økonomiske midler på, når det handler om pigerne?

Man kan få den tanke, at beboerne i de almene boliger selv skal betale for indsatsen over deres husleje på trods af, at en gennemsnitsindkomst pr. husstand ligger på 344.329 kr. og hvor 43 procent af de 18-64 årige er uden for arbejdsmarkedet (Danmarks Statistik).

Man bevilger rask væk en musikbunker, opretter en legeplads ved batteriet ved DUI-hytten, laver et prestigeprojekt som Byens Hus, men at inddrage en almen boligorganisation for at få støtte til et pigeprojekt er åbenbart ikke noget, som prioriteres særligt højt.

Villabyerne har givet Gentofte Kommune chancen for at give en modreplik, men det har Gentofte Kommune ikke ønsket at benytte sig af. Redaktionen

Publiceret 04 October 2019 19:22