Foto: Reginaldo Sales / Metroselskabet

Foto: Reginaldo Sales / Metroselskabet

DEBAT: Hvad har Metro Cityringen med serviceniveauet i Gentofte at gøre?

Frede Mench, Søgårdsvej 28, Gentofte

Tillykke med den nye Metro Cityring. Den vil være et aktiv for trafikken i vores travle hovedstad. Når man er afhængig af den offentlige trafik i Gentofte Kommune, og det er vi en del, der er, må man undre sig over, hvad denne metro har at gøre med den kraftige forringelse af serviceniveauet for bustrafikken her i kommunen.

Næsten alle buslinier er lagt om, nogle har fået nye numre, og en enkelt buslinie er afskaffet. Det kan man vel vænne sig til, og ellers kan man da spørge chaufføren, der næsten altid har en engels tålmodighed (hvis man er heldig, at der kommer en bus).

Hvis man er så heldig at kunne betjene en smartphone endnu eller en PC, kan man se køreplanerne, der starter med, at DOT fortæller, at de er vejledende? Ellers kan man se, at de to hovedlinier gennem kommunen 179 og 169 er splittet i tre busser, der kører andre ruter, og for øvrigt kun én gang i timen i stedet for tidligere to. En gang i timen til hverdag er ikke meget i dagtimerne, Hr. Borgmester. Det er en kraftig forringelse af serviceniveauet.

Vi er mange, der er afhængige af disse busser. Prøv lige at studere disse planer, se på afgangsskiltene på stoppestederne (de er i bedste fald intetsigende). Dette er en ommer.

Publiceret 31 October 2019 17:22