Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock antic - stock.adobe.com

DEBAT: Hvorfor skal handicappede og ældre lades i stikken med de nye busruter?

May-Britt Åberg, Gentoftegade 76, Gentofte

May-Britt Åberg, Gentoftegade 76, Gentofte

Jeg undres, når jeg i Villabyerne læser Gentofte Kommunes trafikplanlægger Peter Kirchs udtalelser:

"Vi har tænkt det ind på den måde, at der kun må være ét skift, når man skal fra A til B", "Der er selvfølgelig enkelte udfordringer, men jeg tror helt sikkert, vi kommer til at finde et fint niveau."

"Man bliver jo altid ked af, at busser man plejer at tage, forsvinder eller bliver ændret."

"Det er en naturlig reaktion, og jeg synes faktisk, det er gået godt."

"Nu er det vigtigt, at ændringer får tid til at bundfælde sig."

Med andre ord Peter Kirch håber, at folk hen ad vejen bare affinder sig med ændringerne!

Sørgeligt, at Peter Kirch i sin planlægning ikke har tænkt på, hvordan man som handicappet eller ældre med smerter, med dårlige knæ og hofter, afhængige af en rollator, stok eller krykker, har meget svært ved ind- og udstigning af bus, og nu pludselig er tvunget til strabadserende busskift undervejs og venten på en ny bus for at komme videre.

Gentofte Torv ER det centrale punkt i Gentoftegade (bl.a. med bibliotek og biograf), så totalt uforståeligt, at busserne 169 og 179 er fjernet herfra og erstattet med nye forringede busruter, der kræver besværlige busskift, som især rammer ældre og handicappede.

Før tog det 14 minutter at komme fra Gentofte Torv med 179 til Lyngby, nu tager det 20 minutter og kræver skift undervejs. Før tog det 10 minutter at komme fra Gentofte Torv med 169 til Hellerup Station, nu tager det 20 minutter pga. indlagte omveje.

Men værst af alt; ”erstatningsbusserne” 171/172 kører kun én gang i timen, hvilket bl.a. også betyder, at aftaletider hos læger, hospital, tandlæger mv. besværliggøres.

Så kære Hans Toft - kom på banen - tænk på de ældre og handicappede i kommunen og lad os omgående få genindført busruter, der går direkte fra Hellerup Station gennem hele Gentoftegade til Lyngby Station og retur - uden omveje - og så ½ times drift i dagtimerne.

Publiceret 31 October 2019 06:03